Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318-690334

Verberg menu  
 

Kijk naar onze video's over afvallen en laat je informeren!

Afvallen (31-12-15)

‘Wat een metamorfose!’ Je straalt!’
‘Ik moest even kijken, ben je het wel?’
‘Je staat, loopt en beweegt totaal anders dan vroeger’

Aangezien ik de wens heb om gezond ouder te worden, betekende dit dat ik iets aan mijn gewicht zou moeten doen. Daar was ik al twintig jaar mee bezig, maar ik werd steeds zwaarder. Het gebruik van medicatie voor een stemmingstoornis speelde daarbij ook een rol. Een streefgewicht had ik niet.
Ik dacht dat ik een deskundige was op het gebied van voeding en afvallen, jarenlang consulteerde ik een diëtiste en ik ging steeds minder eten, zonder blijvend resultaat. Ik bemerkte een toenemende behoefte aan zoet.
Ik werd door een vriendin -die zelf goede resultaten had geboekt- geattendeerd op WELenZIJN. Maar ik stond er sceptisch tegenover, hoe ‘alternatief’ is dit nu weer. Zo makkelijk gooi je je ‘zekerheden’ niet overboord. Dat de ziektekostenverzekeraar de helft vergoedde zag ik als een kwaliteitsgarantie dus ik besloot ervoor te gaan.

Wat heeft de therapie van WELenZIJN mij gebracht:
Ik zie het als een ‘reset’, een grote schoonmaak van je lijf, waarna je opnieuw keuzes leert maken. Het brengt je terug naar de basis.
Door het weglaten van alle zuivel al voor de eerste therapiemaand bleek het opgeblazene in mijn gezicht te verdwijnen. Verbijsterend! Ik heb altijd gedacht dat ‘t een bijwerking van de medicijnen was.
Doordat het afvallen relatief snel en makkelijk gaat is dat heel belonend. Soms is het zwaar, vooral de overgangen van therapiemaand naar ‘gewoon’ was zoeken naar een nieuw evenwicht. Ik heb ontdekt dat ik niet alleen slecht reageer op zuivel, maar ook op E-nummers, dat ik op moet passen met fruit en dat de hoeveelheid slaap van invloed is op mijn gewicht.
Mijn hele leven at ik graag brood. Soms eet ik er nog wat van maar tot mijn verbazing kan ik er prima buiten. Het verschil is dat ik zelf greep heb op het innemen van koolhydraten, in plaats van dat ‘de suikers’ mij in hun greep hebben.
Ik maak bewuste keuzes, niet alleen in wat ik eet en niet eet, maar ook in wat ik koop. En ik had echt een volledig nieuwe garderobe nodig (van maat 46 naar maat 38/40).
Mijn stemming is verbeterd. Mijn medicatie moest in dosering omlaag (camcolit van 1200 naar 1000 mg/dag). Fantastisch!
Ik slaap beter, voel me als herboren en heb veel meer energie.

Uiteindelijk ben ik 30 kilo afgevallen (naar 73).

Het blijft een uitdaging tot in lengte van dagen. Tijdens de feestdagen schommelt mijn gewicht, ik zal nooit meer ‘alles’ kunnen eten maar dat wil ook niet meer. Ik weet wel wat gezond voor me is en waardoor ik me nu zo goed voel.

Anna (1966)

 


Lees de ervarings verhalen van onze klanten
Wil je een afspraak maken of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek
 
Bel: 0318-690334
Lokaal tarief, geopend tijdens kantooruren