Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318-690334

Verberg menu  
 

Kijk naar onze video's over afvallen en laat je informeren!

Cholesterol Ede

 

Cholesterol is geen risico maar een signaal!

 

Cholesterol Ede
  Foto: cholesterol Ede

Cholesterol komt uit het Grieks. Chole

(gal) en stereos (vast). De link met Gal is dat gal en galstenen voornamelijk uit cholesterol bestaan (+/- 80%). Cholesterol is een vetachtige stof wat valt binnen de subgroep steroïden welke weer vallen onder de hoofdgroep lipiden (vetten). Cholesterol is een vet.

Vet (lipiden) zijn onder te verdelen in 3 groepen;

  1. Triglyceriden (de zogenaamde vetzuren bedoeld als energie en reservebrandstof)
  2. Fosfolipiden (bouwstenen voor lichaamscellen en celmembranen)
  3. Steroïden (onder andere cholesterol)

Cholesterol is een noodzakelijk bestanddeel voor het gezond houden en functioneren van alle lichaamscellen en celmembranen (beschermende omhulsel van  een cel), het is nodig voor de productie van gal (groengele stof die nodig is bij het verteren van vetten en vitaminen), steroïdhormonen (vetachtige hormonen zoals geslachtshormonen en bijnierhormonen) en vitamine D. Cholesterol Ede is enorm belangrijk voor het goed functioneren van onze bijnieren, het zenuwstelsel en de hersenen.

Wist je dat onze hersenen voor ongeveer 8% uit cholesterol bestaan? En wist je dat moedermelk rijk is aan cholesterol? Baby’s hebben namelijk cholesterol nodig voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.

Waar komt cholesterol vandaan?, waar dient het voor? en is cholesterol schadelijk of juist wenselijk? Antwoorden op deze vragen >>


Lees de ervarings verhalen van onze klanten
Wil je een afspraak maken of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek
 
Bel: 0318-690334
Lokaal tarief, geopend tijdens kantooruren