Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

De zin en onzin over zout

Vanmorgen was er weer in het nieuws dat wij minder zout moeten gebruiken.

De informatie die wij krijgen over zout is erg eenzijdig en zeker niet volledig.
Even een paar feiten:

  • Als wij zweten is dat zout water
  • Het traanvocht is zout water
  • Het baarmoedervocht waar wij de eerste 9 maanden in leve is zout water
  • Ons bloed bestaat voor ongeveer 0,9% uit zout
  • Het lymfevocht zout is
  • Als er een acute crisissituatie voordoet dat krijg je een zoutoplossing toegediend.

Feitelijk zijn er veel zaken in ons lichaam waarbij zout een belangrijke rol speelt.

Bovenstaande zou je doen denken dat zout juist goed is voor ons? Hoe komt het dan dat zout slecht voor ons zou zijn?

Wat is zout eigenlijk?
Zout dat in onze voedingsindustrie gebruikt wordt is Natrium Chloride (NaCl). Dit zout wordt gewonnen uit de zoutmijnen. Maar...., het zout dat in de zoutmijnen gewonnen wordt, wordt voor maar 7% gebruikt in de voedingsindustrie. De andere 93% gaan naar andere industrieën en deze industrieën willen alleen het schone zout NaCl zonder een enkele vervuiling.
Hier zit het probleem. Omdat het zout wat bedoeld is voor de voedselindustrie maar zo weinig is krijgt de voedingsindustrie ook dit schone pure zoutproduct NaCl geleverd. Maar juist dit pure schone “industriezout” is slecht voor onze gezondheid en inderdaad moeten wij het gebruik hiervan in onze voeding vermijden.

Maar het lichaam heeft juist ook zout nodig in een vorm zoals de natuur het ons aanreikt namelijk in een mineralencomplex. Van oorsprong krijgen wij mineralen binnen via de voeding. Helaas is onze voeding dusdanig arm dat wij veel te weinig mineralen binnen krijgen. De meest uitgebalanceerde vorm van zoutinname (mineraleninname) is in de vorm van  Keltisch zeezout. Keltisch zeezout is een mineralencomplex dat op natuurlijke manier gewonnen wordt. Ons lichaam heeft het nodig om goed te kunnen functioneren. Een voorbeeld van een mineralentekort is het smiddag futloos en slap voelen. Veel mensen gaan dan eten om dat gevoel kwijt te raken maar het is een uiting van mineralen tekort. Gebruik dus meer Keltisch zeezout. Je mag het onbeperkt gebruiken. Het heeft geen enkel nadelig effect voor onze gezondheid. Sterker nog, het heeft alleen maar positieve effecten.

Kijk voor meer informatie >>