Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Diabetes type 2 Ede

 

Diabetes is wel degelijk zeer succesvol te behandelen!

 

Diabetes type 2 Ede
  Foto: Diabetes type 2 Ede

Diabetes (suikerziekte) is een welvaartsziekte. Diabetes

is een ziekte waarbij het lichaam niet meer in staat is de suikerspiegel in het bloed te reguleren. De hoofdoorzaak is onze moderne westerse vervuilde ziekmakend voeding en voedingspatroon. Hierdoor wordt de alvleesklier (pancreas) overbelast en/of beschadigd.

Diabetes is er meerdere varianten maar de twee belangrijkste vormen zijn diabetes type 1 en diabetes type 2. Het verschil zit hierin dat bij type 1 de alvleesklier helemaal geen insuline meer aanmaakt en bij type 2 onvoldoende. Soms kan de grens tussen diabetes type 1 en 2 onduidelijk zijn waardoor een verkeerde diagnose gemaakt wordt.

90% van de mensen waarbij diabetes is geconstateerd hebben diabetes type 2. Zij slikken of spuiten medicatie (insuline) om het tekort aan insuline wat door de alvleesklier wordt (kan worden) geproduceerd aan te vullen. In zeer veel gevallen van diabetes type 2 is er sprake van overgewicht.

Omdat diabetes type 2 zo veel voorkomt en de symptomen van de ziekte relatief "makkelijk" kunnen worden behandeld, door insuline medicatie slikken of spuiten, worden de mogelijke gevolgen veelal onderschat. Mensen met diabetes type 2 kunnen te maken krijgen met hart- en vaatziekten, voetproblemen (gebrekkige doorbloeding), slecht helen van wondjes, ontstekingen, oogproblemen, enz.

Omdat de oorzaak van de ziekte diabetes type 2 gelijk is als de oorzaak van hart- en vaatziekten zien wij, aan de hand van meetresultaten dat deze ziekten nauw samengaan. Tot nu toe iedere persoon die wij in ons centrum zien met diabetes type 2 zien wij ook een grote achteruitgang van de gezondheid van de slagaders met alle gevolgen en risico's van dien.
Regulier medisch volgt men het standpunt dat mensen met diabetes type 2 alleen een verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten.

Toch is diabetes type 2 samen met de klachten/ziekten waarmee zij vaak hand in hand gaan zeer goed en succesvol te behandelen. Wij moeten zelfs stellen, aan de hand van de ervaringen van mensen en meetresultaten dat een groot deel van de mensen volledig herstellen van diabetes type 2 en, en dat is misschien nog wel belangrijker, de klachten/ziekten die nauw samen gaan met deze ziekte. Wij zien veel mensen die in overleg met de voorschrijvend arts de medicatie kunnen afbouwen en/of zelfs helemaal kan worden gestopt.

Gun jouzelf ook een leven zonder diabetes en vooral zonder de risico's die hand in hand gaan met diabetes type 2. Krijg weer grip op je gezondheid en bel ons vandaag nog voor een uitgebreid informatief gesprek. Bel 0318-690334.

Meer informatie over de ziekte diabetes >>