Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Diabetes type 2 (16-11-2015)

In 2001 is diabetes bij mij vastgesteld, mijn suikergehalte lag rond de 12. Ik heb toen tabletten gekregen van de huisarts, metformine. Mijn bloeddruk en cholesterol waren ook te hoog, daar kreeg ik eveneens tabletten voor. Het advies van de dokter was om het een stuk kalmer aan te doen, anders zou ik niet oud worden. Ik was toen 50 jaar en had een goedlopende bloemenhandel. Ik moest lange dagen werken, 80 uur per week was eerder regel dan uitzondering. Ik heb toen besloten om de zaak te verkopen en het inderdaad een stuk kalmer aan te doen.

Met de metformine hield ik de suiker aanvankelijk redelijk onder controle, maar na verloop van tijd steeg de suikerspiegel toch weer. De huisarts schreef mij toen meer medicijnen voor, maar de suiker bleef hoog . Op een dag las ik in een plaatselijke krant dat er een cursus was die de suiker en het gewicht konden doen afnemen door middel van bewegen en krachtoefeningen. Ik besloot daar aan deel te nemen en inderdaad, het gewicht nam iets af, maar de suiker bleef bijna onveranderd. Ik had mij verzoend met het feit dat het niet te veranderen was, in ieder geval niet door veel inspanning.

Afgelopen voorjaar 2015 liet de dokter mij weten tijdens een controle dat ik serieus na moest gaan denken over het gaan spuiten van insuline omdat ik op de maximale medicatie zat. Dat was een grote klap voor mij. Alsof het voorbestemd was las ik enkele dagen later in de plaatselijke krant een advertentie van WELenZIJN. Zij suggereerden dat diabetes type 2 mogelijk te genezen was. In het begin was ik zeer sceptisch en dacht dat dit weer een manier was om geld te verdienen aan de problemen van anderen. Ik bezocht de site en las enkele reacties. Die waren zeer positief en na een telefonisch gesprek besloot ik een afspraak te maken. Ik hoorde dat WELenZIJN een behandeling heeft waardoor ik mogelijk geen medicijnen meer zou hoeven te slikken. Ik besloot het de voordeel van de twijfel te geven en gaf me op voor de behandeling. De therapeut Maaike en Fred Kroesbergen hebben mij met raad en daad ter zijde gestaan tijdens het behandeltraject. Het is nu november 2015 en ik ben 15 kilo gewicht kwijt, mijn cholesterol en bloeddruk zijn binnen de grens en ik ben geen diabeet meer. Ik heb geen enkele medicatie meer, ben van alle medicijnen af! Ik voel me prima, ik ben weer actief en ben zelfs weer sportief.

Ik heb tijdens het behandeltraject veel geleerd over het veranderen van eetgewoonten en de keuze van voedsel. Ik kreeg een boekje met de toegestane en niet-toegestane producten. In het begin was het even wennen aan de  veranderde maaltijden, maar dat duurde niet lang. Ik leerde hoe ik verstandig en gevarieerd kon eten en zonder hongergevoel kon afvallen. De gesprekken met Maaike tijdens mijn bezoeken aan de praktijk hebben mij enorm gemotiveerd en gestimuleerd om door te zetten.

Ik heb denk ik de grootste overwinning in mijn leven behaald door het advies van WELenZIJN in praktijk te brengen. Mijn grote dank gaat dan ook uit naar Maaike en Fred Kroesbergen, zij hebben mijn leven veranderd!

Halle, 16 november 2015
Bep Stijntjes.