Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Diabetes type2, apneu, enz. (07-04-16)

Mijn ervaringen met WELenZIJN

Hallo mijn naam is Hans Vink ik ben bijna 56 jaar “jong” .

In begin 2002 begonnen bij mij de klachten, snel moe, weinig energie en kortademig.

De huisarts heeft mij naar een longarts gestuurd om longfoto’s te laten maken, hierop waren geen afwijkingen te zien. Medicatie gekregen in de vorm van pufjes.

Een tweetal maanden aangemodderd zonder resultaat dus terug naar de huisarts.

Ondertussen waren de klachten ernstig toegenomen, bij iedere geringste inspanning voelde ik een stekende pijn tussen de schouderbladen en had het gevoel geen lucht te krijgen. Wederom hield de huisarts het bij de longen. Doorgaan met de pufjes dus. Dit herhaalde zich dat jaar diverse malen.

Tot op twee maart 2003 ik wilde gaan vissen met een paar vrienden en niet in staat was mijn visspullen uit de auto te halen en er letterlijk bij moest gaan liggen. Dit heeft ongeveer 10 minuten geduurd voor ik weer in staat was overeind te komen. Thuisgebracht door mijn vrienden direct de huisarts gebeld voor een afspraak de volgende ochtend. Helaas had mijn huisarts die dag een studiedag en daar kon ik dus niet terecht, het alternatief was naar de waarnemend huisarts te gaan.

Hevig geschrokken van het gebeurde stemde ik hiermee in. (achteraf gelukkig de juiste keus).

De afspraak stond voor half negen gepland, met wat gemengde gevoelen heb ik mij gemeld bij de assistente en nam plaats in de wachtkamer, na een korte wachttijd kreeg ik het seintje dat ik naar binnen mocht bij de dokter. Bij binnenkomst zat de dokter nog wat aantekeningen te maken en verzocht mij alvast plaats te nemen, toen hij opkeek had ik nog geen woord gezegd en het eerste wat hij vroeg was of ik met de auto was, waarop ik dacht wat een vreemde vraag maar antwoorde dat dit inderdaad het geval was en waarom hij dit vroeg, waarop deze arts zei dat mijn auto dan voorlopig zou blijven staan waar hij stond omdat hij een ambulance ging bellen en ik met spoed afgevoerd zou worden naar het ziekenhuis, u zult begrijpen dat ik met stomheid geslagen was.

Deze voor mij vreemde huisarts had in een oogopslag zonder hem iets verteld te hebben al door wat er aan de hand was.

Gearriveerd op spoedeisende hulp werd ik gelijk aan de monitor gelegd en bleek al snel dat het hartfilmpje geen positief beeld gaf, naar de hartbewaking dus. De volgende ochtend kwam de cardioloog mij vertellen dat ik diezelfde dag gekatheteriseerd zou worden. U begrijpt dat ik er niets meer van snapte. Afijn  het onderzoek gehad en de cardioloog vond het noodzakelijk mij te laten overbrengen naar het st Antonius in Nieuwegein. Na nog wat onderzoeken is men tot de conclusie gekomen dat ik met spoed een bypass operatie moest ondergaan, let wel ik was toen 43 jaar.

In Nieuwegein constateerde men dat ik leed aan diabetes type 2, een erfelijk hoog cholesterol en nog wat van dit soort kreten, waardoor mijn aderen waren dichtgeslibd. Het resultaat was dat ik 3 bypasses nodig had.

Na de operatie mocht ik na 4 dagen naar huis om te revalideren. Inmiddels tijden mijn opname gestopt met roken, dat dan weer wel.

Een aantal weken later naar de internist om de diabetes e.d. aan te pakken.

Begonnen met metformine maar al snel was dat niet afdoende  dus insuline spuiten.

Ook dit was niet voldoende dus kreeg ik een insuline pomp die mij continu van insuline zou voorzien.

Dit werkte prima, inmiddels had ik bij mijn werkgever een kantoorfunctie gekregen en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Na vier maanden was ik wel 25 kilo zwaarder geworden, uiteraard veroorzaakt door niet meer roken, een functie waarbij ik de hele dag op een stoel zat, niet sporten en daarbij ook mijn eetpatroon niet aan te passen. Toch voelde ik mij prima gedurende de komende jaren.  De kantoorfunctie was ook niet echt mijn ding maar was op dat moment prima. Rond 2010 wilde ik toch wat anders en een prachtige gelegenheid deed zich voor, onze (nieuwe) directie wilde de stoffige bedrijfskantine omvormen tot een volwaardig bedrijfsrestaurant en hiervoor werd een manager gezocht. Nu heb ik een horeca achtergrond en was hun oog op mij gevallen. Vanaf het allereerste begin had ik het volste vertrouwen en zelfs een grote inbreng tijdens de verbouwing, alles werd zoals ik het voorstelde, heerlijk. Na twee jaar stond er dan ook een geweldig mooi bedrijfsrestaurant dat goed floreerde. Medio januari  2015 kreeg ik echter weer veel klachten van oververmoeidheid, hypo ’s met een sterk wisselende glucosespiegel, gevolg hiervan was dat ik ook geestelijk langzaam kapot ging oftewel richting een burn-out. Inmiddels was er bij mij ook slaapapneu ontdekt. Juli 2015 barste dan ook de bom en kwam thuis te zitten. Huisarts, psycholoog enz. enz. niks hielp tot het moment dat er bij mij ineens het gevoel ontstond dat mijn leven nog niet voorbij was en ikzelf de enige was die hier wat mee moest doen. Via vrienden nam ik kennis van WELenZIJN en heb toen de knoop doorgehakt met het idee dat een gezonde geest alleen maar kan in een gezond lichaam.

Afijn na het intake gesprek begonnen met de therapie en na een week was ik al 4-5 kilo gewicht kwijt.

Nu na 4 weken ben ik van een gewicht van 103 kilo naar een gewicht 88 kilo gegaan. Daarbij komt dat ik momenteel totaal geen medicatie meer gebruik tegen diabetes gewoon omdat mijn bloedwaarden perfect zijn, mijn apneu veroorzaakt geen problemen meer, ik slaap perfect en zit lekker in mijn vel. Allemaal pure winst, maar het allermooiste is dat ik ook geestelijk weer bijna de oude ben ,vol energie en levenslust.

Ik wil hiermee doorgaan totdat ik mijn ideale gewicht heb bereikt (74 kilo) en mijn leefwijze volledig aan te passen aan de adviezen van WELenZIJN.

Maaike en Fred ik wil jullie dan ook bedanken uit de grond van mijn hart en kan jullie bij iedereen aanbevelen.

Groeten van een herboren mens,

Hans Vink Veenendaal