Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (02-10-11)

Een dagje uit het leven van een dieet:

Ik ben op 5-7 gestart met de ampullen te nemen. Tjeetje wat is dat zuur zeg op nuchtere maag, maar echt alles went (na een tijdje). En het is voor het goede doel!!

De 1ste week vond ik het moeilijkste, mijn lichaam moest onnuchteren van alle zoetigheid. Ben nu eenmaal een vervent dropjes eter...

Als ik wakker werd ging ik naar beneden om m'n ampul te nemen. Na een half uurtje, waarin ik ging douche en aankleden en mijn dochter verzorgen, mocht je je glas met citroensap en water. Dit is lekker verfrissend, en je hebt gelijk al wat vocht binnen en een bodum. Daarna m'n gebruikelijke bakje koffie met stevia vloeistof.

Ondertussen maak ik de boterham van m'n dochter klaar en een appel voor mezelf. Na het ontbijt de gebruikelijke klusjes doen en evt nog een bak koffie. Over heel de morgen verspreid dronk ik natuurlijk wel m'n watertjes!! Om 10 uur ging ik vaak over op de (groene)thee met een soepstengel of de melba toastjes. Om 12 uur een groente hap of een appel. Met groente hap bedoel ik (omdat het toch zomer was) veel sla. Dit varieerde ik wel veel af met dingen die er doorheen gingen (komkommer,ui,tomaat, paprika e.d) en verschillende soorten sla (rucola, veld, krul ijsberg). Als dressing augurken zuur/azijn met wat stevia. Als vlees ging er vaak 1 ons kipfilet of 3 gekookte eitjes door (1 met eigeel, 2 zonder eigeel) ik dronk er dan thee, bouillion of water bij.

Wat ook er lekker en makkelijk is, vooral als je naar je werk of weg gaat. Gewoon 1 ons (voorverpakte) kipfilet zak rucolasla. Je rolt de sla in de kipfilet en eet dit zo op. Tis lekker pittig en kost niet teveel tijd.

's Middags om 15/16 uur weer een bakkie thee met soepstengel of melba toastjes. Als ik weg ging had ik altijd toastjes in m'n tas. Makkelijk mee te nemen, stilt de honger (mocht je die hebben). Ik moet zeggen dat ik daar weinig last van heb gehad, alleen je hoofd wilt kauwen... Met etenstijd een lekker hapje maken, koken, wokken, grillen. Net waar je zin in hebt.

En savonds rond 20.00 uur evt een bakkie koffie en nog je appel of sinasappel! Oook als je geen honger gevoel hebt, wel nemen ook al is het een halve!! Anders ga je om 21.30 uur voor de bijl... en dat wil je niet!

Meestal aten wij om 18.00 uur. En mijn gezin dieet niet mee. Eet je een keer sla met krieltjes en een kipfileetje, eet je beide vers!! Of gekookte groente met vlees en aardappels, je laat zelf de laatste staan. Maar ook met nasi, e.d is het super makkelijk te combineren. Je kookt de rijst ondertussen wok je het vlees en de groente, je schept wat jij lust op je bord. En daarna maak je de nasi voor je gezin af. Dus geen 2 potten koken e.d.!!

Wat mij ook erg veel rust gaf, dat ik eens in de week 1á 2 weken een grote pan verse tomatensoep maakte. (zie recept) Dit had ik altijd in de vriezer staan, zelfs nu nog in fase 3. Als je even een moeilijke dag hebt, niet weet wat je met je lunch of diner aan moet. Je pakt een bakje uit de vriezer en opgelost is je probleem. Je kunt deze soep (vooral in de zomer) lekker koud eten.

Dus weer super makkelijk als lunch voor als je moet werken... Tevens is de soep weer een basis voor een hele lekkere spagettisaus (zie recept)

Als laatste tip wil ik mee geven: stel op zondag een menuplanning samen voor heel de week. Dit gaf in mijn geval hel veel rust!!

En natuurlijk heb ik het ook moeilijk gehad, vooral de laatste 2 weken. Ik heb in totaal 2 kuren achter elkaar gedaan. En dan vind ik de begeleiding toch wel super die je van de dames én heer in Ede krijgt!! Had je even een dipje of wilde het even niet mocht je altijd bellen of mailen. Zélfs in hun vakantie terwijl ze dicht zaten, kreeg ik hun mobiele nummer om ze in 'nood' te bellen. Echt TOP!!

Ik ben in totaal 8 kg afgevallen. En ben enorm blij met dit resultaat!!

Ik ben ook eerlijk als ik zeg dat ik meer had kunnen afvallen, maar ik had soms zo mijn eigen regels. Dus af en toe een ijsje of iets anders gezondigd... Het was tenslotte óók vakantie.

Mensen ontzettend bedankt en tot in 2012! Voor de volgende kuur!!

Groetjes Y.


Recept soep;  Tomatensoep.

Ingredienten:
1 kg verse tomaten.
2 grote uien.
2 th Knorr strooi bouillon
2 teentjes knoflook.
Verse basilicum.
Gedroogde Italiaanse kruiden (potje)
Het maken van de soep:

1. Pak een grote pan.
2. Snij de uien en pel de knoflook.
3. Doe er een bodempje water in.
4. Breng het water aan de kook en voeg de uien en knoflook toe.
5. Fruit de uien en de knoflook (net zoals je voorheen in boter deed)
6. Voeg de 2 th strooi bouillon toe.
7. Laat het geheel een min of 5 doorkoken, evt extra water toevoegen zodat het niet aanbrand.
8. Snij de tomaten in 2en en haal het hart (harde deel eruit)
9. Snij de tomaat nu in 3e of 4e .
10. Voeg de tomaten in de pan, breng het geheel aan de kook.
11. Het geheel minimaal 30 min zachtjes laten doorkoken.
12. Haal het van het vuur en gebruik een staafmixer om de tomaten helemaal te pureren.
13. Voeg evt wat water toe als je de soep te dik vind.

Meerdere varrianten:
1) Je kunt de soep aanvullen met gekookte en geplukte kipfilet. De kipfilet onder water zetten en 2 kipppebouillon blokjes toevoegen. Het geheel ongeveer ¾ uur laten koken en daarna de kipfilet uit de pan halen beide laten afkoelen. Het vet van de bouillon afscheppen. Gebruik de afgeroomde bouillon weer als basis voor je soep. Dan heb je minder strooi bouillon nodig. Verdeel de soep in bakjes weeg 100 gr geplukte kip af en doe dit in je bakje soep. Doe je bakjes in de vriezer. Het is een ideale lunch, je kunt het namelijk koud eten!!

2) Verse andere groente. (ligt aan je fase)

3) Tartaar gehakt balletjes.

4) Mager runder soepvlees.

Eet smakelijk!!


Recept Spagetti; Spagetti saus.

Maak de tomatensoep (zonder extra toegevoegd water!!) als basis voor de saus. (Je mag deze in fase 1 eten zonder spagetti, in fase 2 met een klein schepje spagetti)

Ingredienten:
1. Champignons
2. Uien
3. Knoflook (vers of uit potje: Xenos)
4. Rundertartaar (vers van de slager)/geplukte kip/magere runderreepjes
5. Prei
6. Paprika
7. Taugé
8. Verse Basilicum
9. En verder welke groente je verder nog mag in jou fase!!

Maak de tomatensoep (zonder extra toegevoegd water!!) als basis voor de saus.

Het afmaken van de spagettisaus:
1) Rul de tartaar/kook de kip of bak het reepjesvlees.
2) Kook weer een klein beetje water in de pan en fruit de uien en de knoflook.
3) Bak ook op een laag vuurtje de champignons mee, met deksel op de pan.
4) Zet de pan met saus op een laag vuurtje.
5) Voeg dit geheel in de pan met spagetti saus.
6) Voeg verder de rauwe groente toe, zodat ze nog lekker knapperig zijn bij het opdienen.
7) Kook voor je huisgenoten (evt voor jezelf) de spagetti.

Eet smakelijk!!