Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (03-12-12)

Het is inmiddels ca. 2 maanden geleden dat ik bij WELenZIJN aanklopte. Ik wilde heel graag 5 tot 6 kilo afvallen en kreeg dat maar niet voor elkaar. Ik kon mij keurig een week lang aan gezond eten houden zonder snoepen, maar op een gegeven moment kwam het snaaigedrag naar boven. Dan ging er zomaar een halve rol koekjes, chips e.d. naar binnen. Niet lekker bij een kopje thee maar staand aan het aanrecht zo allemaal naar binnen gepropt.

Die kilo's dacht ik dus nooit meer kwijt te raken totdat een collega vertelde over WELenZIJN. Na er een paar weken over nagedacht te hebben heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Zag er tegenop om niets meer te mogen snoepen en me aan een eetpatroon te houden.

Toen ik Renate aan de telefoon kreeg en zij mij verzekerde dat het helemaal goed met mij zou komen, was ik zo blij dat ik een afspraak gemaakt had!

De dag voordat ik zou beginnen, heb een beetje in paniek opgebeld omdat ik dacht dit nooit te kunnen, 500 kilocalorieen per dag! Dat zou ik nooit volhouden....

Maar men verzekerde dat, als ik eenmaal hiermee bezig zou zijn, het zou wennen.

Nou ik kan zeggen dat ik het inderdaad mee vond vallen. Alleen de 1e dag 's avonds voelde ik me niet zo lekker. Je lichaam heeft natuurlijk ook de tijd nodig om te wennen. Maar de dagen daarna vond ik minder moeilijk dan ik dacht. De laatste week kreeg ik wel steeds meer trek in crackers met kaas. Als ik (zoetekauw die ik ben) dan had mogen kiezen tussen een koekje of een cracker, had ik de cracker genomen.

Maar de heerlijke beloning die je iedere week krijgt als je je streefgewicht ziet naderen is zo fijn!

Nu is het alweer ca. een maand geleden dat ik klaar ben met alles en ik blijf op gewicht, ook al eet ik soms een stukje appeltaart of een glas wijn. Het grappige en eigenlijke bijzondere vind ik, is dat ik geen snaaibehoefte meer heb, en als ik een paar ons aangekomen ben en ik wat meer fruit eet (niet snoep!) en een lekker bord avondeten eet, dat ik dan die onsjes de volgende dag weer kwijt ben.

Ik geniet nog iedere dag van de kleren die ik weer pas, en van het fruit en heerlijk avondeten dat ik weer mag eten.

Voor de beginners, houd vol het is echt de moeite waard!! Succes! Een vrolijke ex-lijner....