Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (06-03-12)

 
---------Omdat het scannen de brief minder duidelijk maakt, volgt hier nog een keer de tekst:--------
 

Waarom ik voor een afslankdieet bij WELenZIJN koos

Uitgangspunt was een buikje dat in de afgelopen jaren langzaam toe nam en het niet meer lekker zitten van de pantalon van mijn smoking, ook nadat de broekband was uitgelegd. De eerste stap was het volgen van een Slim Belly Training op de sportschool. Na een 12-tal weken was er wel verbetering merkbaar, een paar kilo’s en in buikomvang 5 cm. Toch niet het beoogde resultaat. Als vervolg daarop 3x in de week 1 uur per keer intensief op de crosstrainer, de fiets en de loopband verder afslanken, d.w.z. transpireren, bekaf en per saldo hetzelfde gewicht na een half jaar als bij aanvang. Dat had geen zin, temeer daar ik niet sportief ben aangelegd.
Toen zag ik de advertentie van WELenZIJN.
Tijdens het intake gesprek en de serieuze blik van Maaike om vol te houden, kreeg ik al meteen het gevoel dat er verbetering was te bereiken. Zelf dacht ik in eerste instantie dat vermindering met circa 5 kg al een aardige score zou zijn. Er werd meer kg afname in het vooruitzicht gesteld.
De d.o.v. 3 weken begon ik aan mijn vrijwillige martelaarschap. Met name het citroensap ’s morgens was nog het ergste. Ik had gedacht dat ik tijdens deel 1 van de kuur van ellende het behangpapier van de muur zou eten (er moet behangen worden) maar tot grote verbazing was er van een hongergevoel geen sprake. Weliswaar trek in iets lekkers maar daar nadrukkelijk niet aan toegegeven. Als compensatie af en toe een extra sigaar.

Deel 2
van de kuur werd gebruiksvriendelijker. Meer mogelijkheden, weliswaar in beperkte mate en stipt de adviezen volgend volgens de dieetrichtlijnen.
Een bijkomende kwelling waren de feestdagen. Allerlei uitnodigende hapjes in de schappen en die je moet laten staan. Ik, die gewend was aan gebakjes, glazen wijn en port, niet overdreven veel maar wel bijna dagelijks , en na de maaltijd steevast de lekkerste toetjes, niet 1 maar geregeld 2.
De grootste drijfveer om door te lopen bij de schappen met verleiding waren de wekelijkse meetresultaten die alleen maar beter werden.

Deel 3. Het vasthouden van het bereikte gewicht, van 80 naar 72 kg, maakte me nerveus. Met de kerstvakantie in Rome in het vooruitzicht, zag ik de pastaschotels mijn resultaat teniet doen. Ook in Rome heb ik bewust gegeten en kon ik de 72 kg handhaven. Begin dit jaar kwam ik op 70 kg en dat heb ik , nu 2 maanden later nog steeds.
Onnodig te zeggen dat ik daar erg trots op ben.
Terugkijkend naar september 2010 toen ik nog 82 kg woog en nu na 1,5 jaar 70 kg.

Inmiddels drink ik af en toe een glaasje wijn en eet ik een gebakje. Daarnaast per dag 1 liter water, neem ik voor het ontbijt mijn citroendrankje (ja! Inmiddels aan gewend), maak ik regelmatig een wandeling van 45 minuten naar de stad, gebruik geen suiker meer in thee en koffie en eet geen kant en klaar maaltijden meer, maar verse salades of wok de groenten. Kortom dik tevreden dankzij jullie adviezen en steun.
Hartelijk dank Maaike en Renate.

Met vriendelijke groet / Piet Baarslag