Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (07-09-11)

Mijn ervaring met de afslanktherapie van WELenZIJN.

Al verschillende keren had ik de advertentie van WELenZIJN gezien in de krant. De eerste keer globaal doorgelezen en er verder geen aandacht aan geschonken. De keer daarop heel bewust gelezen en op internet eens gekeken van hoe en wat. Want net als de meeste andere mensen die ervaring hebben opgedaan met afvallen was ook ik sceptisch. Mijn gedachten waren dan ook: “van het zal wel” tot en met “alle middelen beloven van alles maar eerst zien en dan geloven”. Een paar dagen later heb ik toch gebeld om wat informatie. Ik kreeg toen Fred aan de telefoon ook hij had (dacht ik) mooie praatjes. Maar nog wat te hebben doorgevraagd en met de zekerheid dat het ziekenfonds deze therapie vergoed heb ik een afspraak gemaakt. Met de gedachten “als het ziekenfonds dit vergoed kan ik het licht proberen”.
Op 18 mei had ik mijn eerste gesprek. Na vriendelijk te zijn ontvangen mocht ik met Maaike mee om de vragenlijst (deze vul je thuis al in via internet) door te nemen en te wegen en te meten.
Daar werd ik dus even met de neus op de feiten gedrukt. Eigenlijk iets wat je wel weet maar waar je door een ander op gewezen moet worden. Toch nog met enige twijfel ben ik begonnen aan de therapie. Ik wilde graag maandag 23 mei beginnen. Dit betekende dat ik het weekend ervoor nog van alles mocht eten. Die zaterdagavond had ik nog een etentje en daar dus ook nog lekker van genoten. Toen kwam de maandag, ’s morgens beginnen met een capsule en een half glas water met uitgeperste citroensmaak. Dit viel mij 100% mee. Waar ik in eerste instantie wel moeite mee had was die anderhalve tot twee liter water per dag. Ook vond ik het lastig om een lekkere maaltijd te maken maar na wat tips van Maaike ging het al een stuk beter. Vooral toen de weegschaal steeds minder aan gaf kreeg ik de smaak te pakken. Na een week moest ik terug komen om te wegen en te meten en wat denk je: ruim vijf kilo eraf. Dit was de motivatie om door te gaan. Na het einde van de dieetfase (27 dagen) was mijn gewicht met ruim 11% verminderd. Ik moet wel toegeven dat ik blij was dat deze periode er op zat. Met volle moet aan de stabiliteitsfase begonnen. Blij dat ik wat meer fruit en groente mocht gaan eten. De eerste twee weken heb ik me gehouden aan het voorschrift van alleen ’s morgens fruit. Ook in deze weken bleef ik afvallen. In de derde week ben ik begonnen met af en toe wat producten die koolhydraten bevatten te eten. En nog raak ik gewicht kwijt.
Het is nu vrijdag 8 juli, vanmiddag weer bij Maaike geweest. En wat krijg ik tot mijn verbazing te horen: dat ik MEER MOET gaan eten. Dit heb ik nog nooit meegemaakt . Dat dit ook kan gebeuren als je aan het lijnen bent.
Op dit moment eet ik zo af en toe weer brood en yoghurt al dan niet met fruit. Ben nu aan het uitzoeken/ontdekken waar mijn grens ligt.
Tot nu toe ben ik 15 kilo afgevallen en dat bevalt me prima.

Fred en Maaike bedankt voor deze stap op weg naar een gezond en ideaal gewicht.