Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (14-09-10)

14 juli 2010

De dag die voor ons alle 3 veel verandering in gang bracht. Een verandering in ons eet, -leefpatroon, ons gewicht, humeur, gezondheid en ons uiterlijk en innerlijke mens!

Mijn zus en ik hadden een mail ontvangen van onze vader, met daarin een link naar de site van WELenZIJN, verwijzend naar de afslanktherapie.
Hij zag dat zijn 2 dochters niet lekker in hun vel zaten, mede door overgewicht waar zij zich niet los van wisten te maken.
Hij bood ons aan deze kuur voor ons te betalen en deze met z'n 3en te gaan doen.
Ikzelf was na het krijgen van 2 prachtige kinderen en een depressie mezelf een beetje kwijtgeraakt. Ik wist dat de 'oude ik' er nog was maar ze zat ergens onder die speklaag en kreeg haar niet te zien. Ook mijn zus zag in de spiegel niet de persoon die ze wilde zijn en had zich ook wel eens happy'er gevoeld.
Onze vader voelde zich eigenlijk heel goed, hij was al eens flink afgevallen nadat hij ernstige hartklachten had gehad, maar wilde nog wel wat kilo's kwijt maar ging voornamelijk voor ons mee! Wat een superdad!
We wilde graag met z'n 3tjes een intake starten. Deze intake was op 14 juli 2010. Halverwege deze intake was ik bijna weggelopen, het leek wel een crashdieet, dit kan nooit goed zijn, dacht ik. En maaike vertelde ons dat we ons streefgewicht niet met 1 kuur zouden behalen. Maar wie A zegt .... moet ook B zeggen. Dus we gingen ervoor!
Wij hadden toevallig alledrie vakantie, wat het voor ons wat makkelijker maakte deze kuur te volgen. De "vetdagen" hebben we ons goed laten smaken en daarna vol goede moed aan het dieët begonnen. 
De eerste week zagen we ons gewicht per dag afnemen wat motiveerde de weegschaal ons om door te gaan zeg! Ook elkaar motiveerden we, door elke dag met elkaar te mailen, doorgeven of we waren afgevallen, stilstonden of erger: waren aangekomen, hadden we last van stemmingswisselingen ed.. Alles kwam aan bod. We deelden lief en leed met elkaar. 
Na 1 week hadden er onze 1e controle bij Maaike. Spannend hoor! We gingen met z'n 3tjes naar de controle en streden bijna om wie er als 1e op de weegschaal mocht ;). Maaike gaf aan dat ze erg tevreden was en nog belangrijker: wij waren zelf apetrots! Gemiddeld waren we de 1e week 4 kilo kwijt en zagen we langzaam ons figuur veranderen. Als je bij Maaike hoort hoeveel kg puur vet je bent kwijtgeraakt dan motiveert dat weer enorm om weer vol goede moed verder te gaan, je wilt meer!! Alledrie hadden we tijdens de kuur voldoende energie en geen hongergevoel. We werden creatief met groenvoer en hielden het prima vol! Vooral onze vader had energie voor 10 en kluste van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Hij ging als een speer. Mijn zus en ik voelde onszelf steeds meer "de oude" worden. En dat voelde heerlijk. Elke meting gingen we met z'n 3tjes vol goede moed op pad en kwamen steeds meer stralend naar buiten. Ja, de ampul was zuur. Ja, ook het water met citroen was zuur en ook het dieët had even tijd nog om aan te wennen. Maar van het resultaat trek je echt geen zuur gezicht! Daarvan trek je een smile van oor tot oor! Het was/is het meer dan waard!
Aan het eind van fase 1 waren mijn vader en ik 10 kg kwijt. Mijn zus was 7 kg kwijt en koos ervoor om er nog een halve kuur achteraan te doen. Met resultaat dat ze nu ook 10 kg kwijt is. Nu moeten we stabiliseren. In deze fase raakten we nog wat extra gewicht kwijt...en konden ons streefgewicht naar beneden bijstellen. Dit ging beter dan we verwacht hadden.
Met resultaat van mijn vader > - 12 kg  ik > 11,5 kg en mijn zus is nog met de 2de fase bezig. We voelen ons alledrie helemaal heppie de peppie en kunnen de hele wereld aan. En als ik nu in de spiegel kijk, dan kan ik zeggen: kijk! daar ben je weer! We krijgen veel complimenten en raden deze kuur iedereen aan die kilo's kwijt wil raken en zich weer beter in zijn/haar vel wil voelen! En als tip: probeer een "medelijner" te vinden om elkaar tot steun te zijn.
Pa & zus, zonder jullie had ik dit niet zo goed kunnen volbrengen. Thanks kanjers. Dikke kus. G.
En natuurlijk Maaike, dank namens ons 3 voor je eerlijke en fijne begeleiding en ondersteuning. We hopen dat je nog vele "medelijners" mag begeleiden naar hun heppie de peppie gewicht!