Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (16-11-15)

Het is gelukt!!!!!!!!!

Ik ben ruim 25 kilo lichaamsgewicht kwijtgeraakt en mijn buikomvang is 32 cm. verminderd, ik voel me energiek en gezond en sta elke ochtend met een glimlach op..........

Mijn verhaal begint een half jaar geleden, een ex-collega, die ik een lange tijd niet had gezien, kwam ik tegen, ze zag er geweldig uit en was veel afgevallen. Stralend vertelde ze "haar-WELenZIJN-verhaal".......... een successtory. Dit stemde me somber "wil ik ook, maar zal wel niet lukken bij mij" waren mijn eerste gedachten, gebaseerd op vele mislukte afval-pogingen in de afgelopen 25 jaar.

Een week na deze ontmoeting hadden we een afspraak samen gemaakt, zodat ze me alles kon vertellen over WELenZIJN en haar ervaringen. Ik werd steeds enthousiaster en ze beloofde me mijn buddy te zijn als ik dat nodig zou hebben.......... dat had haar vooral geholpen tijdens "de appeldagen". Even met iemand appen of van je af kletsen..........

Enfin, ik heb WELenZIJN gebeld en ik kreeg meteen een snelcursus gezonde oervoeding en in datzelfde telefoongesprek werden mijn ogen geopend over de verborgen suikers in mijn voeding, ik doe geen suiker in koffie en thee, drink light frisdrank, doe halvajam op brood en dergelijke, maar toch werd mij verteld zit er in mijn dagelijks menu veel te veel suiker, vet is niet het probleem, maar suiker!!!! Ik had geluk, er was voor de volgende dag een afspraak afgebeld, dus kon ik langs komen.

Ik ben zoooooo blij dat ik deze stap gezet heb om de WEZ Therapie te gaan volgen, 500 calorieën per dag, appeldagen, elke dag op de weegschaal, veel gewoonten afleren en andere aanleren. De motivatie haalde ik vooral uit het feit dat er elke dag wat van mijn gewicht afging, zo niet dan er even tegen aan met een appeldag. Overzichtelijk en duidelijk, zo ook het dagelijks menu: 100 gram vlees of vis en onbeperkt groenten, wat fruit en veel water!

Dit los laten en stabiel op gewicht blijven is de volgende uitdaging, ik zie het als een spel, keuzes maken in wat ik wel en niet eet, standaard heb ik aardappels, pasta en brood uit mijn menu gehaald en verder kijk ik dagelijks wat het eten met me doet door op de weegschaal te staan en daarop direct te reageren. Mijn lijfboek is het kookboek "Oergondisch genieten" heerlijke lunch-salades en verrassende gerechten, bijvoorbeeld boerenkoolstamppot met een puree van knolselderij .... smullen. Een appel-hazelnoottaartje van boekweitmeel, geweldig ..... en dat vind ik niet alleen!

Nu, van maat 48 naar maat 42, voel ik me zo goed, het is fijn complimenten van anderen te krijgen en het bewegen gaat zo veel makkelijker, ik vind het zo leuk om jurkjes te kunnen kopen in plaats van die eeuwige A-lijn tunieken c.q. hobbezakken. Ik kan terecht in (bijna)alle winkels en niet in die ene grote-maten winkel I

Ik heb verschillende mensen in mijn omgeving versteld doen staan om "met zo'n gemak" in een korte tijd zo van uiterlijk te veranderen.......... Het voelt voor mezelf ook nog af en toe als een droom, een hele plezierige en ik heb mezelf beloofd dat ik dit "voedings-spel" blijf spelen. En als ik in de toekomst weer even wat extra ondersteuning nodig heb, klop ik vol vertrouwen weer aan bij WELenZIJN.

Geweldig bedankt,

Ellen Jongman