Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (21-05-2015

Juli 2014... ik ga samen met mijn man naar Utrecht om te oriënteren voor kleding voor de bruiloft van onze dochter (november 2014). Maar wat doe je in zo’n grote stad met maat 52? Je mag van geluk spreken als er 3 winkels zijn die deze maat verkopen……

Toch eens vragen aan mijn zus die in een modewinkel staat of zij mijn maat ook verkopen en wie weet kan zij nu de nieuwe collectie binnen komt kijken of er voor mij wat bij zal zijn…. maar zoveel keus in die maat hebben ook zij niet. Voorzichtig oppert ze het idee om toch weer wat aan mijn gewicht te gaan doen. Ze deelde een ervaring van een klant die bij WEZ in therapie was in Ede, met zoveel resultaat en positieve berichten…….

Uiteindelijk dan toch een afspraak gemaakt bij WEZ in Ede, ik woog toen ruim 104 kilo. Ik was best wel sceptisch, want zou ik hier wel weer aan beginnen, weer een berg geld weggooien terwijl ik het zelf er zo weer naar maak dat ik de kilo’s toch weer aankom? Ben ik dat waard? Ja zo waren mijn gedachten…

Volgens Fred zou ik in de zomer van 2015 in mijn bikini op het strand liggen J!!!

Omdat het midden in de zomerperiode was kon ik niet direct starten, maar Fred gaf me het advies om allereerst te gaan genieten van mijn vakantie; en als ik dan al wat wilde gaan doen, dan zou ik kunnen beginnen met mijn keukenzout te vervangen door keltisch zeezout en het liefst geen brood en geen aardappelen meer eten. Dat hebben we die drie weken gedaan en niet zonder resultaat, de eerste 5 kilo vloog eraf nog voordat ik met de officiële WEZ therapie was gestart, en dat gaf een positieve boost. De knop was om!

Per 31 augustus 2014 ben ik officieel gestart, 2 maanden ‘gezonder worden’ en niet zonder resultaat, ik was inmiddels 16,5 kg lichter en een volledige nieuwe garderobe rijker.

Daarna mocht ik gaan stabiliseren en in die periode viel ik nog steeds af… 

Twee weken voor de bruiloft ben ik samen met mijn zus op pad geweest voor kleding voor de bruiloft en zowaar ik kon maat 46, soms zelfs maat 44 aan. Hoe leuk is dat!!!! En wat een positieve reacties krijg je van mensen om je heen, fantastisch! Maar uiteindelijk was dit nog maar het begin.

In januari 2015 ben ik begonnen met de 2e periode van 2 maanden ‘gezonder worden’. Dit keer was het lastiger dan de eerste keer, maar met de stimulerende begeleiding van Maaike is het gelukt. Wat was ik blij dat het voorbij was en wat smaakt dan alles wat je dan weer mag eten heerlijk!!

Toen ik startte had ik als streefgewicht 70 kg opgegeven. Maar als je uiteindelijk in de buurt komt van die 70 kilo, merk je dat je die grens toch wil verleggen. Ik vond eigenlijk 65 kilo ook wel een mooi gewicht. Precies op de laatste dag van de 2e therapieperiode wees de weegschaal bij Maaike precies 65 kg aan!!! Dat dit na een appeldag was, was ik even vergeten ;). Op dit moment schommel ik tussen de 65,5 en 67,5 kg, maar ik wil graag nog onder de 65 zien te komen. Met hulp van WEZ gaat dit zeker lukken!

De kleding die ik in oktober 2014 had gekocht, heb ik in januari 2015 weer laten vermaken, omdat het al weer veel te ruim zat. Inmiddels heb ik maat 38/40 en daar ben ik heel erg blij mee en is boven verwachting. Ik voel me fantastisch, energiek en ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug gevonden, want die was in de jaren dat ik zo dik was behoorlijk verdwenen. Kom maar op, ik mag er zijn!

Het is elke dag nog nieuw en bijzonder. Zo’n verandering! Als we nu foto’s van voorheen kijken, moet je soms gewoon lachen; zag ik er echt zo uit!

Ik kan de methode van WEZ iedereen aanraden. Het traject is goed te volgen, de nieuwe en gezonde  eetgewoontes zijn goed in te passen in het gezinspatroon, je kunt eindeloos variëren èn het is nog lekker ook! De begeleiding is fantastisch, Maaike en Fred zijn beiden no nonsense mensen, die echt de passie hebben om mensen te helpen aan een gezonder leven. WEZ is geen afval instituut waar je superslank vandaan moet komen.

Met dit mooie gewicht kan ik nu ook eindelijk hardlopen J. In maart 2015 heb ik me opgegeven bij Climax voor “Start to Run”. In 6 weken tijd trainen om uiteindelijk 3 km achter elkaar te kunnen hardlopen. Dat is gelukt en inmiddels zijn we aan het trainen voor de 5-8 km. Het is een super ervaring als je van niet kunnen hardlopen nu aan deze training mee kan doen.

Maaike & Fred hartelijk bedankt voor jullie begeleiding, hartelijkheid en eenvoud!!!

Ik kan het niet laten ook mijn zus te bedanken voor de laatste zet die ik nodig had om te starten met WEZ.

En dan wil ik ook mijn man en kinderen bedanken. Zij zijn zeker een positieve stimulans geweest en wat zijn ze trots op mij! Een nadeel is dat ik voorheen mijn kinderen nog redelijk ‘aankon’ omdat ik mijn gewicht mee had J. Tegenwoordig tillen ze me gewoon op… een unieke ervaring!

Opmerking WELenZIJN;
Wij feliciteren mevrouw met haar behaalde resultaat en willen haar bedanken voor het schrijven van het ervaringsverhaal zodat mensen kunnen lezen dat een gezond gewicht realiseren wel degelijk realiseerbaar is.
De leukste en mooiste foto als laatste.