Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (21-06-10)

Mijn ervaringen met het afvallen met behulp van de WELenZIJN afslanktherapie

Het eind resultaat:
Ik ben twee kuren verder en inmiddels door de stabilisatiefase heen. Ruim 16 kilo ben ik kwijt. Ik voel me energieker en fitter en geniet van mijn figuur. Maar bovenal weet ik dat ik bezig ben gezonder van binnen te worden.

De start:
Ik had gelijk een klik toen ik de advertentie las en de website van Wel en Zijn bezocht. Ik voelde me al een tijd niet goed in mijn vel. Ik had de laatste jaren veel te hard gewerkt en na mijn scheiding slecht voor mezelf gezorgd. En hoewel ik niet vreselijk ongezond at, had ik wel heel veel vet in en om mijn lijf zitten. En onder invloed van emoties ging ik vaak op zoek naar voedsel dat mij energie gaf. Het resultaat was dat ik in betrekkelijk korte tijd heel veel aankwam. En ineens was daar de ommekeer. Nu is het moment, dit is het middel. Mijn intuitie was de juiste. Dit waren geen dietisten met een cursus voeding, dit was geen schoonheidssalon, die alleen op geld uit was, maar dit zijn mensen die naar je gehele gezondheid kijken en je complementair kunnen helpen je gezondheid te verbeteren. Het voelde goed. En na de kennismaking werd dat alleen maar bevestigd. Ik was in goede handen. En tsja....het feit dat de zorgverzekering het ook nog eens zou vergoeden wierp geen enkele drempel meer op.

Het dieet en de voeding:
Fluitend ben ik door de kuren gerold. Ik ben op een hele andere manier met voeding om gegaan. Ik ben me bewuster van de kwaliteit ervan en het ontbreken van kwaliteit bij veel voedingsmiddelen. Ik voel wat goede zuivere voeding met mijn gezondheid kan doen. En ik weet inmiddels dat de winkels vol liggen met onnodige producten die alleen maar worden aangeboden, omdat er aan verdiend kan worden. Maar vaak ronduit slechte toevoegingen bevatten en eigenlijk gewoon niet lekker zijn.
Sinds de start van de kuur heb ik geen honger meer gehad en geen schommelingen in mijn bloedsuikergehalte. Ik voelde me na drie dagen al heel anders. Minder opgeblazen en zwaar. Fitter ook gelijk. Het was wel belangrijk voor me een ritme op te bouwen en bijv. voor het sporten even een appeltje te eten. Ik miste mijn glaasje wijn niet eens en kon terwijl andere mensen zich tijdens een borrel tegoed deden aan nootjes en vette hapjes genieten van mijn glaasje water en mijn droge melba toastjes. Want wat zijn nou die paar weken op een heel leven.
Het mooiste van deze kuur is wel dat ik met heel veel meer smaak ben gaan eten. Ik ging op zoek naar natuurlijke smaakmakers. Mijn aanrecht is inmiddels een kruidentuintje geworden. Ik ben creatiever in mijn koken geworden en probeer nu lekker uit en proef het resultaat. Mijn smaakpapillen genieten van subtiele smaaknuances en culinair ben ik kritischer geworden.

De begeleiding:
Iedere week werd ik gemeten. En niet alleen mijn gewicht, maar ook mijn vetgehalte, mijn spiermassa, mijn vochthuishouding en nog veel meer. Dat is goed, want op deze manier kun je zelf bijsturen. Door meer te drinken bijv. En de aandacht is goed en motiverend. Je bent goed bezig!!

Tenslotte:
Het is het beste dat me in een lange tijd is overkomen! Ik heb versteld gestaan van mijn eigen kracht en motivatie die ik had om door te gaan. En ook nu nog steeds voel ik dat deze afslanktherapie mijn hormoonhuishouding weer in balans heeft gebracht. En ik ben ook verbaasd geweest over het effect dat mijn figuur op mijn omgeving heeft gehad. Ik zie er krachtiger en gezonder uit en straal dit dubbel en dwars uit. En wil van de daken schreeuwen naar alle mensen die vechten met hun gewicht: bel Maaike Kroesbergen, want zij kan je helpen!