Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (24-06-12)

Beste (aanstaande) collega-afvallers,
 
Ben jij net begonnen, of overweeg je te beginnen? Mijn advies is; hou vol, en gewoon doen! Mijn ervaringen hebben mij de ogen geopend en laten zien hoe je gezond, maar ook genietend van heerlijk eten door het leven kunt gaan.
 
Ik ben altijd al een wat zwaarder iemand geweest zo dacht ik. En dat was dan ook mijn verklaring als ik uitlegde aan mijn collega's of vrienden waarom ik een maatje meer was. Toch, heel stiekem werd dat maatje meer in de loop van de tijd steeds een onsje meer. Zo dacht ik dus eigenlijk een heel gezond voedingspatroon te hebben en kon dan ook niet begrijpen waarom ik bleef aankomen.
Wel, had ik best moeite met 's avonds dat wijntje te laten staan....met natuurlijk wat lekkers (x2) erbij! Zou er dan toch iets niet helemaal juist zijn in mij dagelijks ritme?
 
In mijn omgeving zag ik de resultaten van vrienden die de stap richting WELenZIJN hebben gezet. Aanvankelijk vond ik het allemaal wat heftig en dacht...dit nooit voor mij! Tot ik een jaar later zag dat ook zij gewoon een koekje namen bij de koffie, net als ik. En, toch zijn zij op gewicht gebleven. Dus na lang wikken en wegen heb ik de stap gezet om ook een kuur te gaan volgen. Mijn omgeving vond het vooral wat onzinnig......Maar ik merkte dat ik iets moest doen.
Zo zat ik in maart van dit jaar toch wel een beetje nerveus op het 'spreekuurtje'. En wat bleek, dat begreep men heel goed! En ook liet de bodyscan zien dat het heus niet verkeerd was om eens te kijken naar een kleine verandering in mijn gewicht. Met de onwijs goede support en een eigen drive, is de kuur mij 100% meegevallen! Ik ben ook best veel afgevallen (nu zo'n 13 a 14 kg).
 
Ik heb ook ervaren dat mijn voedingspatroon van voorheen eigenlijk niet zo heel goed was. De aanpassing die ik heb gedaan is dan ook best drastisch geweest. Ook nu blijf ik nog afvallen en heb ik moeite om op gewicht te blijven. Mijn lichaam is blijkbaar nog steeds aan het herstellen van een overload aan suikers e.d.......
En wat er nu anders is dan voorheen? Ik eet nu de hele dag door (ik eet me suf), maar dan anders. En, ik drink veel meer water. En ondanks dat ik anders eet (meer groente en fruit) heb ik totaal niet het gevoel dat ik heb moeten inleveren op het genieten van heerlijk eten, iedere dag opnieuw. Ook dineetjes met vrienden zijn nog net zo fijn. Ik geniet meer, ben niet meer gefixeerd op veel en lekker, maar ook op de gezelligheid van de avond zelf.
 
Al met al dus een heel positieve ervaring, die ik iedereen wil aanraden die niet keihard wil lijnen met een crash-dieet, maar die wel zich bewust wil worden van hoe je normaal en bewuster met voeding om kan gaan om lekker in je vel te zitten.
Misschien nog een tip voor WELenZIJN....een kookworkshop met hoe je verantwoord en lekker kunt koken.....en, als jullie ooit een site maken met lekkere gerechten die goed passen hierin.....ik hou me aanbevolen!
 
Succes en bedankt!
Suzan