Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen (29-09-12)

Sinds mijn pubertijd ben ik bezig met mijn gewicht. Ik was onzeker over mijn uiterlijk. Al zei mijn omgeving dat dit onzin was en dat ik niet dik was. Ik denk ook dat als je het objectief bekijkt het wel meeviel. Ik ben 1m64 en woog steeds rond de 66 kilo. Na de geboorte van mijn zoontje in 2010 bleven daar nog twee kilo extra bijplakken.

Ik weet niet wat het is, maar diëten kan ik niet. Oh ja, ik kan heel fanatiek beginnen en het drie weken volhouden. Niet snoepen, gezond eten, ik kan het best. Maar zodra mensen tegen mij zeggen: “tjsonge, wat zie je er goed uit, ben je afgevallen?”, dan is het afgelopen. M’n motivatie verdwenen en in no-time zit de 2,5 kilo die ik kwijt was er weer aan.

Ik heb van alles geprobeerd, crash diëten, maaltijdvervangers, calorieën tellen en noem maar op. De laatste paar jaren had ik het eerlijk gezegd een beetje opgegeven. Ik had me erbij neergelegd dat ik nou eenmaal wat stevig was en dat dit wel mijn hele leven zo zou blijven. Tot mijn schoonzusje die ik een poos niet gezien had voor mijn neus stond. 16 kilo lichter! Daar stond ik van te kijken want zij is nou ook niet echt een fan van diëten. Ik was natuurlijk nieuwsgierig hoe dit haar gelukt was en twee weken later zat ik zelf bij WELenZIJN. Helemaal klaar om voorgoed met die vetrol af te rekenen.

Startgewicht was 68 kilo en ik gaf aan dat ik naar de 60 wilde. Het eerste gesprek werd ik best streng toegesproken. Vond ik eigenlijk niet zo leuk, maar het maakte wel duidelijk dat als ik dit echt wilde, ik me er wel echt aan zou moeten houden. De week die volgde was behoorlijk pittig. Ik had continu trek en kon alleen maar denken aan wat ik niet mocht eten. Gelukkig viel ik al gelijk twee kilo af, dus dat motiveerde me enorm. Ook het controlemoment na één week motiveerde mij ontzettend om door te gaan.

Na die tijd wende het eetpatroon vanzelf. Ik zal niet zeggen dat ik geen trek heb gehad en dat het een eitje was, maar ik weet wel dat als je je zinnen erop zet, dat het goed te doen is. Zeker als je iedere ochtend op de weegschaal ziet dat je inzet beloond wordt!

Na de eerste maand was ik zo’n zes kilo kwijt. Ik was al heel tevreden, maar in de tweede maand raakte ik er nog twee kwijt en kwam zo op mijn streefgewicht van 60 kilo. Ik heb me lange tijd niet zo goed gevoeld! Heerlijk in mijn vel, zelfverzekerd, gezond en vol energie.

In de tweede maand ontdekte ik dat ik zwanger was van ons tweede ukkie. Het eerste wat ik dacht was; “nu wordt ik weer dik, lekker gepland dit!”. Onzin natuurlijk want deze zwangerschap ga ik op een veel gezondere manier door. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en veel te drinken zodat ik niet overmatig aankom. Ik ben nu 19 weken zwanger en woog vanmorgen 63 kilo. 5 Kilo minder dan voor mijn zwangerschap! En mocht het volgend jaar lastig zijn om de kilo’s kwijt te raken, ga ik gewoon weer een kuurtje doen want ik weet nu hoe goed het werkt!

Echt hulde aan de begeleiding. Streng maar rechtvaardig en heel complimenteus en motiverend wanneer het goed gaat, precies wat ik nodig had. Nogmaals bedankt!