Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen en darmproblemen (14-07-14)

Mijn naam is Willianne van Beek, 36 jaar, getrouwd, 3 kinderen en ik strijd al mijn hele leven tegen overgewicht. 

Zoals ik al zei was ik altijd al te zwaar en het ging van kwaad tot erger. Ik had allerlei lichamelijke ongemakken last van mijn darmen en ook mijn galblaas is verwijderd. Wel heb ik altijd heel actief in het leven gestaan, twee keer per week fitness, op de fiets naar mijn werk vanuit Veenendaal naar Ede en mijn grote passie paardrijden.

Ik ben 1.79 m lang en op mijn top woog ik 123 kg. Hier ben ik enorm van geschrokken. Je ziet steeds meer leuke dingen wegvallen. Kleren kopen was niet leuk en met zo'n gewicht op een paard kun je helemaal niet maken.

Ik had besloten dat het zo niet langer meer kon en omdat ik voor mijn gevoel alles al had geprobeerd leek de enige uitweg nog een maagverkleining. Ik bezocht de obesitaskliniek en daar werd ik gescreend. Mijn BMI bleek nog net niet de vereiste 40 om voor een operatie in aanmerking te komen te halen en dus werd mij verteld dat het nog geen optie was voor mij. Toen zat ik eigenlijk een beetje in zak en as. Je kunt twee dingen doen: gewoon dooreten tot je wel een BMI hebt bereikt van 40 of toch nog iets anders proberen.

Toen ik de Veenendaalse Krant las viel mijn oog op een advertentie van de WEZ-Therapie. Er was een informatie-avond en ik dacht: Laat ik eens informeren. Ik belde om me aan te melden en ik kreeg Fred aan de lijn. Uiteindelijk heb ik de avond niet eens bezocht want ik kon langskomen voor een persoonlijk gesprek en kreeg vrijblijvend een uitgebreide uitleg.

Eigenlijk had ik nergens meer vertrouwen in en ik dacht dat slank zijn helemaal niet voor mij was weggelegd. In oktober 2013 ben ik toch gestart met de WEZ-Therapie. Al heel snel viel ik heel veel af, wat enorm stimulerend werkt. Belangrijker nog is dat ik me ook steeds beter ging voelen. De darmklachten verdwenen en ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen.

Op dit moment weeg ik rond de 85 kg (1.79m) en ben ik dus 38 kg afgevallen. Officieel gezien heb ik nog licht overgewicht. Het lijkt me geweldig om uiteindelijk in de groene zone te belanden en ook te kunnen ervaren dat ik echt een gezond  gewicht heb. Omdat ik nog steeds angst heb om terug te vallen in mijn oude patroon heb ik besloten om dit jaar verder uit te trekken om mijn gewicht vast te houden en volgend jaar weer verder te gaan met de WEZ-Therapie.

Ik zou tegen iedereen die ook strijd met gewicht en/of gezondheid willen zeggen: Twijfel niet en pak je kans! Alle dingen die ik leuk vind kan ik weer doen, ik ben er in positieve zin een ander mens door geworden. Bedankt Maaike en Fred!

Groetjes, Willianne