Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Afvallen en Diabetes (03-11-10)

Half juni 2010 ben ik begonnen met de eerste kuur. Ik woog 94 kg en had een uitgebreide ervaring met diëten, afvalbehandelingen in allerlei vormen en beweegprogramma's.

Niettemin was het mij de laatste 20 jaar niet gelukt af te vallen. Ik had ook diabetes ontwikkeld en moest zoveel tabletten gebruiken, dat ik bijna toe was aan het spuiten van insuline.

Ik begon de kuur zonder al te veel verwachtingen en wilde dan ook geen streefgewicht vaststellen. Elke kilo eraf was immers pure winst.

Na de eerste kuur, die ik keurig zonder smokkelen wist af te ronden, was ik 5,5 kg kwijt. Misschien niet zoveel vergeleken bij anderen, maar vooir mij een ongelofelijk resultaat. Ik laste in verband met de vakantie een maandje pauze in, waarin ik - alweer tot mijn verbazing, keurig op het bereikte gewicht bleef staan.

In de 2e en 3e kuur. tijdens welke periode ik ook mijn beweegprogramma flink heb opgevoerd verlor ik nog eens 8 kg, zodat het totale gewichtsverlies ruim 13 kilo bedroeg. Natuurlijk ben ik reuze blij met het resultaat. Maar nog gelukkiger ben ik met het feit, dat ik inmiddels vrijwel geen medicatie meer hoef te gebruiken voor mijn diabetes. Zolang ik mij houd aan geen of weinig gebruik van koolhydraten, is mijn bloedsuiker zo keurig op peil, dat ik alleen nog tabletten gebruik als ik een keertje uit de bocht vlieg met eten.

Ik ben nog niet op het streefgewicht, dat ik nu - eindelijk durf voor te houden als streefgewicht. Dus na de feestdagen ga ik weer verder om nog een paar kilootjes eraf te krijgen.

Voor mij een ongekende vreugde, dat het gelukt is!