Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Lipoedeem (16-07-10)

Sinds een jaar of 2 weet ik dat ik lipoedeem aan mijn benen heb.Ik vroeg mij wel altijd af waarom mijn benen zo anders waren dan die van anderen, maar ik had nooit gedacht dat ik werkelijk een aangeboren aandoening zou kunnen hebben.
De ene dag had ik er meer last van dan andere dagen: een drukkend en pijnlijk gevoel op mijn benen, een gespannen onregelmatige huid het hoort er allemaal bij.
Omdat ik zo prettig mogelijk met deze ongeneeslijke aandoening wil leven probeer ik alle mogelijke behandelmethoden die het ongemak enigszins kunnen verlichten.
Viavia kwam ik bij WELenZIJN terecht.
Op dat moment (ongeveer 3 maanden geleden) voelde ik mij zwaar, lusteloos en op sommige momenten ronduit waardeloos om mijn situatie.
Mede door de lipoedeem was ik te zwaar en na een meting adviseerde Maaike mij om de therapie ten behoeve van een betere tichaamssamenstelling te doen. Ik zag er heel even tegenop, maar ben zo snel mogelijk vol goede moed begonnen en het is mij eigenlijk geen moment tegen gevallen! De wekelijkse meting en begeleiding werkte heel motiverend en voor vragen kon ik altijd mailen of bellen. Erg prettig! Tijdens de kuur heb ik geen moment een hongergevoel gehad, ik voelde mij niet slap of lusteloos, m'n maaltijden waren ook verre van eenzijdig en ik viel er goed van af!
Dat was op zich niet het hoofddoel, maar mijn onderbenen (waar ik het meest last heb van de lipoedeem) voelden steeds beter aan. Niet meer dat drukkende gevoel als andere zomers, heerlijk! En ze zien er stukken beter uit!
Andere positieve veranderingen: mijn huid is er veel beter uit gaan zien, mijn nagels zijn steviger en met mijn nieuwe eetpatroon heb ik niet meer van die vage buikklachten. En het meest belangrijke is denk ik nog wel dat ik me lekker voel en verschrikkelijk energiek!
Waarschijnlijk tot groot ongenoegen van mijn onderburen, als ik ineens om 11 uur ’s avonds besluit te gaan stofzuigen!
Nu ik klaar ben met de kuur verbaas ik mij er over hoe weinig eten ik nodig heb en hoe makkelijk ik voorbij het koekjesvak in de supermarkt loop. Ik geniet van al het heerlijke gezonde voedsel wat onze aarde mij te bieden heeft. Natuurlijk neem ik ook wel eens wat te snoepen, maar met beleid en zolang m’n weegschaal netjes stabiel blijft kan het geen kwaad. Ik ben me bewuster van wat ik eet en ik kies voor mijn eigen lijf, een prachtig lijf dat net ietsje beter werkt dan 3 maanden geleden...