Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Fibromyalgie (01-06-09)

Een man van 44 jaar heeft de diagnose fibromyalgie gekregen en komt met de volgende klachten: moe, lusteloos, de hele dag pijn. Bij thuiskomst van zijn werk komt er nagenoeg niets meer uit zijn handen, ploft op de bank en blijft daar liggen. Hij is niet vooruit te branden.

Hij gebruikt pijnstillers die naar zijn zeggen helemaal niets meer voor hem doen. Ze verzachten wel iets maar nemen de pijn niet weg. Zijn hoop is om 1 dag zonder pijn te mogen leven. Hij wil zich er niet bij neerleggen dat hij met deze pijn zal moeten blijven leven. Zijn vrouw erkent niet dat hij ergens last van heeft.

Behandeltraject:

1ste consult: Behandeling gericht op ontstekingen opruimen en voeding aanpassen.
2de consult: minder pijn in de morgen, pijnstillers gestopt. Behandeling gericht op immuunsysteem versterken en creëren van rust in zijn lijf. (ook middels ademhalingsoefeningen)
3de consult: Doorgegaan met metingen om verdere rust te creëren. Heeft wel af en toe nog een pijnstiller genomen waarbij hij nu wel effect voelde, dus de pijn weghaalde.
4de consult: Nagenoeg geen pijn meer. Hij gaf aan nog moe te zijn maar vervolgens geeft hij aan dat hij nu tot diep in de nacht aan het klussen is!
Hij is heel tevreden hoe het verloop is geweest. Hij gebruikt nu enkel nog een multi-vitamine.