Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Hoofdpijn (19-05-10)

Aangenaam, mijn naam is Mandy,

Ik ben bij WELenZIJN terecht gekomen omdat ik al twee jaar migraine heb. Na te lang dapper door te hebben gelopen, na een klap van mijn paard, kreeg ik uiteindelijk hoofdpijn, wat als gevolg had, dat ik ontslag kreeg van mijn werkgever. Want vanwege te veel pijn aan mij hoofd, kon ik geen fatsoenlijk werk meer verrichten. Mijn hoofdpijn was geen simpele hoofdpijn, hoe erger mijn hoofdpijn was, hoe meer mijn lichaam stopte met functioneren.

Bij zware hoofdpijn breiden mijn klachten zich uit met; het niet goed kunnen horen met mijn rechteroor, het niet goed meer kunnen zien met mijn linkeroog. Mijn lichaam wordt zwaar, zo zwaar dat ik niet kan lopen of een plastic bekertje met water kan vasthouden. ook heb ik dan last van misselijkheid en duizeligheid. Wat ik op zo'n moment het liefst doe, is slapen en het liefst met de radio aan of mijn moeder op de achtergrond. Puur om te willen weten dat ik er nog ben.

Dat was een zware tijd voor mij. Het zwaarste er aan was, dat mensen mij niet begrepen. Als ik mij een dag wel goed voelde, kon je niks aan mij zien. Doordat ik een vrij hoge pijngrens heb, voel ik mij als vrij goed als ik "normale" hoofdpijn heb.

In deze twee jaar had ik elke dag hoofdpijn! Opstaan en uiteindelijk naar bed gaan met hoofdpijn en de rest van de lichamelijke gevolgen. Blij zijn met "normale" hoofdpijn want dat betekend dat ik in bad kon en mijn haren wassen of een klusje in huis kon doen, maar zodra de pijn verhoogde, kon ik niks en lag ik maar op de bank of bed. Voor iemand als mij, die door hoofdpijn en verdere lichamelijke gevolgen zich gehandicapt voelde, was ik blij dat WELenZIJN op ons pad kwam.

Met de klachten zijn wij al geweest bij de huisarts, toen naar een masseur, naar psycholoog, naar de neuroloog (EEG'S en MRI en CSCAN), naar de neuropsycholoog en nog vele anderen waar we geen antwoorden en vooral oplossingen vonden. Bij WELenZIJN werden er allerlei testjes gedaan met mij. Ondanks dat ik daar kwam op een voor mij "goede" dag, kon ik toch de helft niet volgen. Tussendoor kreeg ik midden op mijn hoofd een prikje, waar ik misselijk van werd.

Het gebruik van pijnstillers als paracetamol of ibuprofen hadden bij mij de werking dat ik sneller mijn controle over mijn lichaam verloor. Bijvoorbeeld als ik dapper deed om te lopen en die pijnstillers begonnen te werken, dan kon ik niet meer lopen door een soort verlamming, waardoor ik gewoon angstig werd.

Het wonder voor mij van WELenZIJN waren de pijnpleisters, die pijnpleisters hadden een ander soort werking dat bij mij wonderen verrichte. Er zijn nu dagen bij dat ik bijna geen pijn meer heb, ik durf weer een wandeling te maken, durf soms weer tussen mensen te zijn, ook heb ik meer energie, ik durf weer auto te rijden en dat alles maakt me wat positiever.

Nu, een poos verder, zijn er nog wat veranderingen; ik gebruik nu een gehoorapparaat voor mijn rechteroor en draag en bril. De klachten zij er nog wel, maar een heel stuk minder dan voorheen, voor mijn gevoel puur door de pijnpleisters. Als ze zijn uitgewerkt, dan begin ik weer van vooraf aan. Ben benieuwd hoever ik kom met WELenZIJN.

Met vriendelijke groet,
Mandy