Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Slaapprobleem, moe, stress, hoge bloeddruk (15-10-09)

Ervaringen met Prognos bij WELenZIJN

In september 2008 las ik een advertentie in de krant inzake de Prognos apparatuur waarmee WELenZIJN werkt en waarbij vrijblijvend een gratis meting werd aangeboden van een half uur. Mijn nieuwsgierigheid werd zeer geprikkeld en er werd een afspraak gemaakt voor oktober. Tijdens de metingen van dit halve uur bleek dat mijn balans niet goed was en dat er blokkades waren, ook op de dieper liggende meridianen. Ik wist dit natuurlijk wel, al leek het nu toch wel een stuk ernstiger dan waar ik me van bewust was. Ik had een aantal heftige jaren achter de rug en ook al leek de rust wat meer teruggekeerd, ik kreeg de laatste tijd, ook met reiki, niet voldoende doorstroming in mijn lichaam. Verder was ik al langere tijd te moe naar mijn zin, sliep ik onrustig of niet (gebruikte ook regelmatig een slaaptablet) en voelde me sinds tijden weer opgejaagd en onrustig terwijl daar geen echte reden voor was.

Ik heb de uitslag mee naar huis genomen om te laten bezinken en aangegeven dat ik later een afspraak zou maken om het behandeltraject in te gaan.

Deze eerste échte afspraak werd uiteindelijk gemaakt voor eind november dat jaar. Mijn huisarts schreef in zijn verwijsbrief het volgende: slecht slapen door stoornis energie nivo en allergie reden. Uit deze eerste uitgebreide meting door Maaike kwam natuurlijk het een en ander duidelijker naar voren en was haar eerste stap een ontgiftigingskuur en het opkrikken van mijn energie nivo zodat ik me in ieder geval vast wat beter zou gaan voelen. Ik kreeg supplementen mee en de tweede afspraak werd gemaakt voor begin januari 2009, waarbij tussendoor nog een korte afspraak werd gemaakt om mijn ademhaling beter gereguleerd te krijgen.

Tijdens de tweede meting begin januari bleek dat nu vooral mijn balans aan de buurt was om aan te pakken. Dus ik kreeg een supplement (rozenwortel) mee wat goed is tegen stress, voor de concentratie, de polsslag en de bloeddruk. Het slapen zou dan ook beter moeten gaan. Verder had ook mijn energie nog steeds een oppeper nodig en daar kreeg ik nu een ander supplement voor dan de eerste keer én er werden multivitaminen voorgeschreven. Het is wel heel mooi dat ze via Prognos precies kan meten wat op dat moment goed voor je is. Het is echt: meten is weten. De derde afspraak voor een nieuwe meting werd gemaakt voor half februari.

In die tussenliggende tijd was het ineens heel slecht met mijn gezondheid gesteld. Ik dacht echt dat die burn-out nu toch nog op me af kwam nu ik in rustiger vaarwater kwam en dat het was gebeurd. Ik was extreem moe en had dus ook geen conditie. Ik had een trillerig gevoel door mijn hele lijf en had tintelende vingertoppen en een te hoge bloeddruk en een zeer hoge hartslag (bleek bij de bloedbank). Ik had al ongeveer een maand last van een onverklaarbare stijve nek en voelde een lichte druk op het hoofd. Verder kon ik niet altijd meer even goed zien (soms troebel, soms in een waas) dus ik bleef mijn lenzen maar schoonmaken terwijl dat geen effect had. Ik was regelmatig misselijk, mijn darmen waren aan het gisten, ik had koude handen en voeten en mijn kacheltje werkte niet meer dus had ik het dan weer warm en dan weer koud. Het ergste was echter dat ik niet meer sliep. Ik lag gewoon te liggen en verder gebeurde er niets. Er viel niets te piekeren, ik viel gewoon niet in slaap ook al lag ik te gapen. Op deze manier had ik dit nog nooit meegemaakt. Ik dacht echt dat het helemaal mis was. Het enige bijkomende voordeel was dat ik in die maand ook 4 kg was afgevallen.

Toen Maaike half februari de derde meting deed bleek dat mijn metaalbelasting ineens belachelijk hoog was. Ze had het hier wel eerder over gehad maar toen was het nog niet zo extreem en kon ze er nog niets mee. Nu echter wel, zo bleek. Maaike als een gek aan het doormeten en ja hoor, daar kwamen de boosdoeners. Er zaten nog twee amalgaamvullingen in mijn gebit en die waren gaan lekken. Zo noemde ze het. Ze heeft me druppels voorgeschreven die amalgaam oplossen en versneld afvoeren en supplementen om de bijnieren (bloeddruk, hartslag), de hypofyse (aansturing hormonale huishouding) en hypothalamus (slaap-waakritme, temperatuurregeling) te ondersteunen. Mijn hormoonhuishouding en fijnmotoriek bleken te zijn aangetast en daar kwamen al die eerder genoemde klachten vandaan. Verder werd natuurlijk het advies gegeven om de amalgaamvullingen te laten vervangen door composietvullingen.

Ik kan je niet zeggen hoe opgelucht ik was, als dit toch echt de oorzaak was? Nu, die zelfde avond begon ik met ontgiftigen en 1,5 dag later begon ik al resultaat te merken, zelfs zonder dat de vullingen er uit waren. Daar kon ik pas een paar dagen later voor terecht. Toen die er uit waren ging ik pas echt snel vooruit. Tevens herinnerde ik me tijdens het tanden poetsen dat er ergens begin januari een stukje van een vulling was afgebroken. Hier had ik niet meer aan gedacht en omdat ik er geen last van had vond ik dat iets om naar te laten kijken bij de eerstvolgende controle. Daardoor had ik echter wel die extreme klachten gekregen. Toen ik aan het googelen was op amalgaamvullingen en later op kwikvergiftiging (amalgaam bestaat voor 50% uit kwik) ging er een wereld van herkenning voor me open. Je kunt last krijgen door bijv. tandenknarsen ’s nachts of een scheurtje in de vulling. Dit kunnne oorzaken zijn waardoor het evenwicht van de vulling verdwijnt en er zoveel meer kwikdamp vrij komt dat je lichaam het niet meer voldoende afgevoerd krijgt. Ik moet toegeven dat ik er ooit wel eens van had gehoord maar in de veronderstelling was dat je er allergisch voor moest zijn om klachten te krijgen. Ik weet nu wel beter en ben er van overtuigd dat er duizenden mensen moeten rondlopen met allerlei vage klachten waarvan de oorzaak aan hun amalgaamvullingen is te wijten. In heel veel landen om ons heen is het verboden om nog amalgaam te gebruiken en dat is niet voor niets. Da tandarts van een vriendin vertelde haar dat amalgaamvullingen gegarandeerd met 25 jaar gaan lekken. Allen zal de een iets gevoeliger zijn voor de belasting hiervoor dan de ander.

Omdat ik me in tijden niet zo goed heb gevoeld heb ik eind maart alleen een korte Piezo meeting gehad om te kijken of de supplementen hun werk nog doen. Ik bleek nog ondersteuning nodig te hebben voor de hypofyse en de hypothalamus.

De vierde volledige meting heeft plaats gevonden eind april. Dit om zeker te weten dat er niets meer is dat nog klachten zou kunnen geven. Hieruit bleek dat de balans aardig goed was, er bleek nog wel een parasiet te zitten waarvoor ik een supplement heb gekregen én toch nog wat extra ondersteuning voor de hypofyse en hypothalamus. Op zich gaat het heel goed. Voor mijn gezondheid en rust is het zeer belangrijk om een goede balans tussen werk en privé te bewaken en een regelmatig dag- en slaapritme aan te houden.

Halverwege juni had ik weer een korte controle meeting omdat ik vond dat ik nog steeds te onrustig sliep. De ondersteuningen voor de hormonen hoeven niet meer, wel heeft Maaike mij een multivitamine en visolie voorgeschreven als normale ondersteuning voor de voeding. Verder magnesium om wat rust in mijn slaap te krijgen.

Omdat mijn huisarts terugkoppeling wilde van mijn bevindingen naar aanleiding van zijn verwijsbrief ben ik daar eind juli geweest. Op een moment dat voor mijn gevoel alles onder controle was en ik er redelijk doorheen was. Hij las de klachten die ik had gehad en die ik op papier had gezet en gaf aan dat die niet mis waren geweest. Dat hij tevens van kwikvergiftiging had gehoord en ook wist dat het bestond en er zelf tien jaar geleden heel alert op was. Dat was in de tijd dat het regelmatig in de media ter sprake kwam. Hij had toen zelfs zijn kwikbloeddrukmeter vervangen voor een ander soort. Tevens gaf hij aan dat die alertheid wat was weggeëbd en dat hij blij was dat ik hem er nu weer op attendeerde voor zijn patiënten. Ik kreeg de indruk dat hij een patiënt in gedachten had waarbij kwik wel eens de oorzaak van de problemen kon zijn. Ik moet toegeven dat ik heel blij ben met mijn huisarts, hij staat open voor andere geneeswijzen buiten het reguliere circuit en dat schijnen niet zoveel artsen te hebben. Wat dat betreft bof ik echt.

Halverwege augustus ben ik nog eens bij Maaike geweest voor een korte meeting om nog steeds alles een beetje in de gaten te houden. Hieruit kwam gelijk naar voren dat ik me zelf niet voldoende in acht nam. Mijn blaasmeridiaan was gezakt en ik moest toegeven dat ik veel te druk was geweest en veel te weinig had gedronken. Dat wordt dus gelijk gestraft. Ik heb voor normale ondersteuning weer visolie en een andere multivitamine voorgeschreven gekregen en ook de magnesiumtabletten heb ik nog nodig.

Het is nu begin oktober. De volgende kleine meeting is begin november. Ik moet zeggen dat als ik mezelf in acht neem, dus voldoende rust neem, genoeg drink en werk en privé balans goed bewaak, ik me goed voel. Ik slaap veel beter dan ik de laatste jaren heb gedaan en het lijkt erop dat alles zo langzamerhand écht in balans komt. Ik ben me er van bewust dat ik zelf heel veel in de hand heb en dat ik dat echt in de gaten moet houden. Dat lukt niet altijd want een mens wil meestal teveel. Tevens ben ik er van overtuigd dat als ik niet bij Maaike onder behandeling was geweest op het moment dat die kwikbelasting zich écht openbaarde het wel eens zou kunnen zijn dat ik nu nog aan het dokteren was. In het normale medische circuit schijnt kwikbelasting niet altijd zo gemakkelijk te meten te zijn en er zijn nog steeds tandartsen en artsen die beweren dat kwikvergifting door amalgaamvulling niet mogelijk is.

Dat dingen meetbaar zijn is toch wel een heel groot voordeel van Prognos. Wat ook een groot voordeel is, is dat gemeten kan worden wat voor ondersteuning je lichaam op een bepaald moment nodig hebt totdat het zelf weer in staat is om het op te pakken. Niets uitproberen; gewoon gelijk het goede middel. Meten is echt weten.

Marian van Brakel

Renkum