Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
"Ik slaap weer als een roos zonder te snurken"

Slaapapneu (03-06-19)

Ik kan het iedereen aanraden!

Anderhalf jaar geleden werd bij mij slaapapneu gediagnostiseerd. Niet verwonderlijk, want het zit in de familie. Mijn zus heeft het, mijn broer had het, en vermoedelijk had ook onze vader het. Het verklaarde ook waarom ik al jaren zo slecht sliep, zo moe was, en snurkte.... En misschien was het zelfs wel een oorzaak voor de twee tia’s die ik twee jaar daarvoor had gehad.
Ik moest dus aan een Cpap, en heb dat serieus geprobeerd, was gemotiveerd, want ik wilde niet nog meer risico nemen, wetend dat slaap apneu de onderliggende oorzaak is van veel aandoeningen. Het lukte slecht. Ik kon er niet mee slapen, werd er overbewust van t.a.v. mijn ademhaling, en kreeg het daardoor vaak benauwd. Daarnaast vond ik het nogal on-sexy...., maar ja, wat moet dat moet.

Toen gebeurden er twee dingen. Eén ingrijpende. Mijn broer overleed plotseling en zeer onverwacht aan een acute hartinfarct op zijn 69e, mijn vader stierf op dezelfde manier 25 jaar geleden op zijn 70e. En ik voelde heel erg dat ik nog minstens 30 jaar gezond en gelukkig wil leven.
En toen zag ik op Facebook de advertentie van WELenZIJN. Ik was nieuwsgierig, omdat zij "beweerden" oa slaapapneu te kunnen genezen. Ik was erg sceptisch, maar ook erg gefrustreerd door de CPap waar het maar niet mee lukte, en maakte een afspraak voor een vrijblijvende intake.
Ook na dat gesprek bleef ik sceptisch. Het kwam op mij over als een crashdieet, en ik had me voorgenomen nooit meer zo’n dieet te volgen, omdat ik net als zovelen juist door alle diëten al jojo-end langzaam steeds zwaarder was geworden. Dus zei ik tegen Fred dat ik er een tijdje over wilde nadenken. Eerlijk gezegd dacht ik toen dat ik het niet zou gaan doen.
Ik las intussen een hoop over de invloed van voeding op gezondheid, en met name van koolhydraatarm eten. En ineens ging er een knop in m'n hoofd om. Ik dacht, als ik nou geen slaapapneu zou hebben, maar bijv diabetes 2 waarbij al vaak is bewezen dat een andere voedingswijze kan zorgen dat mensen geen of veel minder medicijnen hoeven gebruiken, dan zou ik geen moment twijfelen. Waarom dan nu wel.
En toen besloot ik ‘het’ te gaan doen. All the way. Zonder een keer te smokkelen. Want als je begint ben ik zo iemand die voor goud gaat, smokkelen is jezelf voor de gek houden. Ik ben de hele periode kritisch gebleven en vragen blijven stellen, maar Maaike die me begeleidde gaf voortdurend goede antwoorden en adviezen. Ik heb eerst twee maanden de WEZ therapie gedaan, daarna voelde ik me al beter en was ik 12kg afgevallen. En wat belangrijker was, mijn lichaamssamenstelling was veranderd, waardoor de slaapapneu al leek te zijn verminderd.
Daarna moest ik twee maanden stabiliseren. Voor mij spannend, ten eerste om te ontdekken of ik in die twee maanden een voedingspatroon zou vinden dat ik de rest van mijn leven kan en wil volgen, en ten tweede natuurlijk om te kijken of ik op gewicht zou blijven en die vervloekte jojo uit zou blijven. Dat was beiden zo, en dus deed ik daarna nog anderhalve maand. Ik ben inmiddels twee maanden ‘klaar’, 21 kg afgevallen, voel me fit en gezond, en het allerbelangrijkste, ik slaap weer als een roos zonder te snurken.
Officieel moet ik nog een nieuwe slaaptest ondergaan binnenkort die moet uitwijzen of mijn slaapapneu voorbij is, maar ik weet dat eigenlijk 99% zeker. Doordat ik doorslaap, geen hoofdpijn meer heb ‘smorgens, uitgerust ben, een betere concentratie heb, een betere conditie heb, en niet meer snurk. Ik ben dus dolblij dat ik m'n scepsis overwonnen heb en deze therapie ben aangegaan. Ik heb Maaike als zeer prettige en stevige en deskundige begeleider ervaren, en wens dit iedereen toe.

De nieuwe voedingswijze is lekker en gemakkelijk en er zijn enorm veel goede en lekkere kookboeken. Ik vind dat ik lekkerder eet dan daarvoor, en heb dus geen enkele moeite om op gewicht te blijven. En die nog 30 jaar gezond leven zou er dus zomaar weer in kunnen zitten

Ik ga ervoor.

En dus, ik kan het iedereen aanraden!

Madeleine

 

Wil jij net als Madeleine slapen zonder CPAP en uitgerust wakker worden? Neem dan vandaag nog contact met ons op en laat je vrijblijvend goed en volledig informeren naar de mogelijkheden.

- Ik wil graag een afspraak maken voor een informatief gesprek >>
- Telefoon:  0318-690334
- Whatsapp 0318-690334 (mobiele telefoon) >>
korte wachttijden, dus snel geholpen  vergoedt door uw zorgverzekering*

* WELenZIJN Centrum voor Gezondheid is een erkend en geregistreerd natuurgeneeskundig centrum. Onze zorg wordt door bijna alle verzekeraars vergoedt in de aanvullende polis conform de voorwaarden.

Afspraak informatief gesprek Slaapapneu

  • Na het versturen van dit formulier zullen wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor een informatief gesprek.