Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Slaapapneu (30-07-19)

Door verschillende onderzoeken was vast komen te staan dat ik apneu had. Na verschillende onderzoeken was de uitslag dat ik een bitje ( MRA beugel) moest gaan dragen, gelukkig geen masker (CPAP masker).

Op internet las ik dat er sprake was van een soepel bitje, dus na het happen, dacht ik dat het een simpel verhaal zou worden. Helaas ging het vooral bij de ondertanden het heel erg moeizaam om te plaatsen. In de verste verte ging het helemaal niet om een soepel bitje, maar om een groot stuk hard plastic! De kaakchirurg plaatste het verschillende keren en er natuurlijk ook weer uit, om het wat bij te slijpen.

Thuis gekomen, stonden mijn ondertanden echt anders in mijn mond. Tijdens het praten ketsten ze steeds tegen mijn boventanden. Eten ging ook niet meer als voorheen en dan heb ik het nog niet over de pijn die ik had.

DIT GING HEM DUS ECHT NIET WORDEN!

Bitje ver weg in de kast gelegd (en op zoek naar alternatieven).

Snel nog even naar de tandarts, die concludeerde dat de ondertanden wat los zaten en zei dat ik het niet moest gaan dragen. Eerst degene maar contacten die het had gemaakt. Ik bespaar u het van het kastje naar de muur gestuurd worden en na zeker 6 telefoontjes, was er nog steeds geen oplossing, alleen terug naar de kaakchirurg en dat mocht niet van de tandarts. Dus op zoek naar iets wat mij kon helpen, op het internet.

Ik kwam op de site van WELenZIJN terecht. Dit sprak me erg aan, mensen die van de apneu af waren gekomen, maar hoe?? Ook las ik dat bij mensen de artrose klachten verminderden, daar heb ik al jaren medicatie voor, dus

Gelijk contact gezocht en de week erop kon ik al terecht.

Het behandeltraject vraagt doorzettingsvermogen en is niet altijd even leuk. Maar binnen een week was de apneu zo goed als weg. Ik kon veel rustiger inslapen, zonder hartkloppingen en zorg; wat als? Ook de nachtrust van mijn man verbeterde doordat er bijna geen ademstops meer waren.

Er zijn nu 8 weken voorbij, de artrose medicatie aan het afbouwen! Ik hoor straks hoe nu verder te gaan. Een ding weet ik zeker, het behaalde resultaat behouden is een uitdaging! Ik moet mijn voeding en voedingspatroon veranderen. Ik weet zeker dat me dit gaat lukken, want terug naar het ziekenhuis voor dat “soepele” bitje………

Dat NOOIT meer.

Jolande