Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318-690334

Verberg menu  
 

Kijk naar onze video's over afvallen en laat je informeren!

Herseninfarct

Een herseninfarct (hersenverstopping) ontstaat doordat de bloedtoevoer naar de hersenen of een deel van de hersenen geblokkeerd wordt door een verstopping in een slagader en deze gedurende de verstopping geen zuurstof meer krijgen en afsterft.

Tekenen van een herseninfarct kunnen zijn:

  • Verlammingen in het gezicht (bijvoorbeeld een scheve mond;
  • krachtverlies, tintelingen en gevoelloosheid in een arm, hand of been;
  • problemen met praten en begrijpen wat er wordt gezegd;
  • verstoring of verlies van het gezichtvermogen;
  • onhandigheid of onzeker lopen (duizeligheid en evenwichtsstoornissen).

Zaak is het bij een herseninfarct zo snel als mogelijk medisch zorg te krijgen. Hoe eerder actie ondernomen wordt hoe groter de kans is dat blijvende schade wordt beperkt. Herkent u de tekenen van een herseninfarct? Bel dan direct 112!

Wat is de oorzaak?
Zoals hierboven uitgelegd is een herseninfarct een  verstopping naar of in een deel van de hersenen. Deze verstopping ontstaat plotseling doordat een stolsel of een stukje plaque ergens in een slagader losraakt (embolie), bijvoorbeeld door een hartritmestoornis, door de bloedstroom meegevoerd wordt en ergens in de hersenen vastloopt en de bloedstroom blokkeert.
Een andere oorzaak kan zijn dat ergens in een slagader een ontsteking in de vaatwand openbarst waarna het bloed daar gaat stollen en zo een bloedprop vormt (trombose) die in de bloedstroom terecht komt en een slagader in de hersenen kan afsluiten. In ongeveer 80% van de "beroertes" betreft het een herseninfarct.

In bijna alle gevallen is de oorzaak van een herseninfarct terug te herleiden naar een slechte gezondheidstoestand van de vaatwand.

Lees meer over hart- en vaatziekten en vooral wat je er aan kunt doen om de gezondheid te verbeteren zodanig dat klachten verdwijnen en de risico’s kleiner worden >>


Lees de ervarings verhalen van onze klanten
Wil je een afspraak maken of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek
 
Bel: 0318-690334
Lokaal tarief, geopend tijdens kantooruren