Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Nieuwe richtlijnen bewegen

De Gezondheidsraad komt met nieuwe richtlijnen over bewegen.

Link naar het nieuwsbericht >>

In het nieuwsbericht worden de volgende beweringen gedaan:

  1. Als je meer beweegt is de doorbloeding beter. Door een hogere hartslag, door het bewegen houdt je je hart getraind en gezond.
  2. Bewegen stimuleert je bloedsomloop waardoor alle organen goed voorzien kunnen blijven van verse voedingsstoffen en zuurstof.
  3. Als de doorbloeding niet optimaal in het lichaam is, dan kun je je voorstellen dat de weefsels niet alleen onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen, maar ondertussen ook nog blijven zitten met een teveel aan afvalstoffen."

Bewering 1. Hier wordt beweerd dat wanneer je je hartspier traint je gezond blijft.

Het is logisch dat door bewegen je hartslag omhoog gaat. Dit is primair bedoeld om je spieren meer bloed (zuurstof en voedingsstoffen) te geven om de arbeid die van de spieren gevraagd wordt uit te kunnen voeren. Echter, een getrainde spier zegt nog helemaal niets over jouw gezondheid.

Bewering 2. Hier wordt beweerd dat door het bewegen je organen beter voorzien kunnen worden van voedingsstoffen en zuurstof.

Hoe meer je beweegt, hoe meer je spieren voorrang krijgen in de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof. Als je rust krijgen je organen voorrang in het krijgen van bloed. Dit om je stofwisseling optimaal uit te kunnen voeren, om te herstellen en je lichaam voor te bereiden voor de volgende inspanning.

Bewering 3. Deze bewering klopt, echter wordt deze bewering gedaan in de context dat deze goede doorbloeding komt door het bewegen.

Dit is onjuist. Een goede doorbloeding is het gevolg van gezonde slagaders. Gezonde slagaders krijg je bij de ontwikkeling als mens in de baarmoeder. Deze gezondheid behoud je door het eten van gezonde schone voeding en het behouden van een gezonde geest.

Visie WELenZIJN
Heb je gezondheidsklachten of heb je te maken met “welvaartsziekten” zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, slaapapneu, diabetes en/of een andere ontstekingsziekte dan is het in eerste instantie belangrijk om je gezondheid te herstellen.
Gezond ben je als je dagelijks kunt functioneren zonder klachten, zonder gebruik te maken van medicatie en of andere middelen. Meer bewegen is een beloning van een gezonder lichaam en maakt je sterker, weerbaarder, verhoogt je conditie en ontspant je geest.

Heb je vragen over bovenstaande of wil je ook een betere gezondheid realiseren? Schroom dan niet en bel ons voor een informatief gesprek en laat je goed en volledig informeren wat wij voor jou kunnen betekenen.

Meer informatie over welvaartsziekten >>