Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

slapen na het eten

Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom wij het normaal vinden dat baby’tjes en kleine kinderen massaal na het eten gaan slapen en het voor ons volwassenen afgeraden wordt, zelfs ongezond zou zijn en je het vooral niet moet doen?

Dat is toch raar?

Inderdaad, het is naast raar ook nog eens onjuist. Als argument wordt aangevoerd dat je stofwisseling tijdens het slapen minder hard werkt en daardoor de voeding minder goed verteert.

Dat de stofwisseling tijdens het slapen trager is klopt, maar tijdens het slapen krijgt het lichaam meer tijd, kan daardoor de voeding rustig maar vooral ook beter verteren, ons lichaam voeden en herstellen. Er is simpelweg meer tijd voor. Tijdens het slapen hersteld het lichaam en bouwt spiermassa op of zorgt dat het behouden blijft. Een hogere spiermassa betekend een hogere stofwisseling.

Vanuit ons natuurlijk functioneren gaan wij na het eten slapen. Dan kan het lichaam alle aandacht geven in het goed verteren van de voeding. Als wij dan vervolgens wakker worden staat deze verteerde voeding klaar om gebruikt te worden en kunnen wij optimaal presteren.

Dus eten voor het slapen gaan is gezond. Wel moet worden opgemerkt dat als je gaat eten voor het slapen gaan je elders op de dag minder eet. Zo zullen velen merken dat, als je ’s avond voor het slapen gaan eet, je ’s morgens geen behoefte hebt aan een ontbijt.

Als je de auto ’s avonds hebt volgetankt en je parkeert hem vervolgens in de garage dan ga je ’s morgens ook niet eerst weer tanken. Je rijdt dan eerst de tank leeg. Zo is het met ons lichaam net zo.

Algemeen voedingsadvies >>