adres
6717 AJ Ede (Gld)
BEL: 0318-690334
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 09:00-17:00 uur
Openbaar vervoer
WELenZIJN is goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wij zijn schuin tegenover de Albert Heijn XL te Ede gevestigd, en bieden gratis parkeergelegenheid voor de deur. Zowel bushalte Einsteinstraat als bushalte Albert Heijn XL bevinden zich op korte loopafstand

Noten / vruchten brood
Dit recept past in: | Gezonder zijn en blijven |
Ingrediënten: | |
6 | eieren |
100 gram | kastanjemeel |
80 gram | amandelmeel |
2 - 4 eetlepels | grove kokos |
flinke scheut | koudgeperste olijfolie |
1 hand | gedroogde abrikozen |
1 hand | gedroogde vijgen |
2 handen | rozijnen |
snufje | Keltisch zeezout |
Bereiding:
Verwarm de oven op 170 graden.
Kluts de eieren. Snij daarna de abrikozen en vijgen in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten in een keer door de geklutste eieren.
Bedekt een cakevorm met bakpapier. Dit had ik de eerste keer niet gedaan en kreeg het brood er niet uit. Vul de vorm met je beslag. LET OP: dit brood rijst niet!
Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet dit 40 minuten in de oven zodat het brood kan garen. Na 40 minuten haal je de folie eraf en laat je deze verder bakken (ongeveer 40 minuten) zodat er een mooi bruin kleurtje op komt.
Je hebt geen beleg nodig maar is het brood ietwat droog dan smeer je daar roomboter op.
Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Let er wel op dat zo'n plak koek wel een echte maaltijd vervanger is en geen tussendoortje!
Een recept van Maaike uit Lunteren.