Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Keltisch zeezout

 
Keltisch zeezout is een natuurlijk zeezout dat handmatig wordt gewonnen en daarna verpakt zonder dat daar fabricageprocessen aan te pas komen. Hierdoor behoudt het zout haar natuurlijke waarde zoals het oorspronkelijk bedoeld is en is 100% vervuilingsvrij. Keltisch zeezout is rijk aan mineralen en spoorelementen. Hierdoor verdient het mineralencomplex genoemd te worden.

Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne. Water uit de koude zeestroom van de Atlantische Oceaan wordt via een ingenieus kanalenstelsel geleid naar ondiepe kleimoerassen. De zure klei in deze moerassen neutraliseert tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater. Zeewater heeft van nature een natriumgehalte van 97 tot 99 procent, maar na de interactie van het Atlantische zeewater met de bodem in de Keltische kleimoerassen wordt het natriumgehalte terruggebracht tot net onder de 90 procent waarvan ongeveer 1/3 natrium en ruim de helft Chloride. Dit maakt Keltisch zeezout het meest natriumarme zeezout ter wereld. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen waardoor het een grijze kleur krijgt. Dit komt de mineraleninhoud van het zout ten goede.

De kleimoerassen hebben daarnaast ook een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere moeras geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren. Het gehele proces duurt zo'n twee weken, waarna het zoute water verzameld wordt in een bassin waar het verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven. De zoutwinner ('paludier') schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd, dus de mineralenbalans blijft volledig intact. Bovendien tonen tests aan dat het zout 100 procent vervuilingsvrij is door deze aloude zuiveringsmethode. Keltisch zeezout bevat veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten ook zoet- en zelfs bittertinten proefbaar zijn.

Grof Keltisch Zeezout (Grijs)
Grof zeezout (Sel gris) kristalliseert langzaam op de kleibodem van de zoutpan. Hierdoor verkrijgt het zijn lichtgrijze kleur dat ervan getuigt dat dit zout zijn oorsprong in de zee vindt en ambachtelijk verkregen wordt. Sel gris is rijk aan mineralen en spoorelementen, zowel van de zee als van de klei.

Toepassing: "mineralencomplex" (sole), keuken zout, badzout, etc....  LEES MEER >>

Fijn Keltisch Zeezout (Fleur de sel) (Wit)
Fleur de sel uit Guérande is een zeldzaam product, omdat het de bovenste, zeer dunne laag is van het zout. In tegenstelling tot het grof zeezout heeft deze 'bloem van het zout' niet of nauwelijks contact gemaakt met de kleibodem van de zoutmoerassen en heeft het daarom een kleur van gebroken wit.  Fleur de sel is een exclusief tafelzout dat van nature eveneens rijk is aan mineralen en de smaak van de meest simpele tot de meest fijne gerechten zal verheffen.