Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Is kokosvet gezonder dan

 
Feitelijk is het antwoordt ja,... maar die uitspraak alleen is iets te kort door de bocht.
 
Kokosvet valt net als dierlijk vet onder verzadigd vet. Het is zelfs hoger in verzadiging dan dierlijk vet. Dat houdt in dat kokosvet nog stabieler is dan dierlijk vet. In dat opzicht zou je mogen stellen dat kokosvet net iets gezonder is dag dierlijk vet.
 
Kokosvet is bij kamertemperatuur niet vloeibaar maar half-vast. Als kokosvet vloeibaar is bij kamertemperatuur dan heeft het een bewerking ondergaan. Dan valt het weer onder de bewerkte voeding en dus ongezond. Kokosvet smelt bij ongeveer 25 graden.
Dierlijk vet valt ook onder verzadigd vet. Is ook heel erg stabiel en valt ook onder gezonde voeding. Vaak wordt ook dierlijk vet bewerkt en valt het weer onder “ongezonde” voeding.
Roomboter wordt vaak in vergelijking gezet tegenover kokosvet. Ook voor roomboter geldt dat vaak de beste roomboter zonder bewerkingen gemaakt wordt op de boerderij zelf.
Gebruik dus onbewerkte en ongeraffineerde Kokosvet of roomboter door de boer gemaakt van rauwe melk. Het verschil is dan zeer klein!
 
Wist je dat je ook gewoon met een klompje dierlijk vet kunt gebruiken om in te bakken.
 
Plantaardig vet behalve onbewerkte en ongeraffineerde olijfolie en lijnzaadolie van de eerste persing vallen ook onder de gezonde oliën /vetten. Deze zijn het beste te gebruiken door koude gerechten.
Alle meervoudig onverzadigde oliën kunnen zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid. Ze zijn instabiel bij verhitting wat inhoudt dat ze snel verbrand.
Meervoudig onverzadigde oliën en vetten vallen onder ongezonde voeding!
 
Wist je dat verzadigd vet, waaronder kokosvet en dierlijk vet vallen de natuurlijke energiebron is van ons lichaam. Dat verzadigd vet een cruciale voedselbron is voor het gezond kunnen functioneren van het lichaam en het behouden van een goede gezondheid!