Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Kleine baby's en dikke peuters grotere aanleg

Kleine baby's en dikke peuters hebben een grotere aanleg voor hart- en vaatziekten en overgewicht.

Link naar het artikel in de Zorgkrant>>

Dit heeft een kinderarts aan het VUmc onderzocht. Maar wat is de waarheid achter dit verhaal. Het is makkelijk om iets te concluderen maar hoe komt het is de werkelijke vraag.

Als je als ouder met je pasgeboren baby’tje op het consultatiebureau komt wordt er gekeken of jouw kindje zich volgens een bepaalde groeicurve ontwikkeld. Als dan het gewicht onder de gemiddelde groeicurve valt wordt je er als ouder op gewezen dat het gewicht omhoog moet. Met deze opdracht gaan de als ouders huiswaarts. Het gevolg is dat de nadruk bij het voeden op gewichtstoename ligt en niet op gezondheid. Ook worden wij door commerciële belangen taal verkeerd geïnformeerd en geven wij onze kinderen ongezonde dik- en ziekmakende voeding. Maar op het consultatiebureau krijg je een schouderklopje omdat jou kindje qua gewicht toegenomen is en nu qua gewicht dichter bij de ideale curve zit.

Sinds wanneer zijn alle baby’tjes gelijk?

Dat “dikke peuters” meer kans hebben op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten is niet meer dan logisch. De voeding die wij geven aan onze kinderen is dik- en ziekmakend. Het wrange aan dit verhaal is dat je het de ouders niet kwalijk kunt nemen. Zij doen hun best om hun kinderen gezonde voeding voor te schotelen. De schuld ligt in de onjuiste en misleidende informatie over voeding die ons via allerlei kanalen tot ons komen.

Wist u dat hart- en vaatziekten zich al in de eerste 10 levensjaren ontwikkelen!

Wil je meer weten over gezonde voeding, een gezond gewicht realiseren en herstel gezondheid hart- en vaatziekten? Klik hieronder op de link voor meer informatie;

> Overgewicht
> Hart- en vaatziekten
> Algemeen voedingsadvies