Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318-690334

Verberg menu  
 

Kijk naar onze video's over afvallen en laat je informeren!

slapen na het eten

Als wij dat vertellen kijken de meeste mensen ons verbaast en vol ongeloof aan. Het klinkt natuurlijk enorm tegendraads. Maar is het tegendraads.... of hebben wij juist een tegendraads voedingspatroon aangeleerd en beschouwen wij dat nu als “normaal”?

Elk levend wezen op deze aardbol eet om zich te voeden. Elk levend wezen gaat pas als hij honger krijgt op zoek naar voedsel. Elk levend wezen gaat slapen na het eten. Behalve wij,... de moderne westerse mens. Wij eten de hele dag door en dan juist niet voor het slapen gaan want dat zou slecht zijn.
Wij mensen eten niet meer om ons te voeden maar we eten uit gewoonte, verslaving en om sociale redenen. We zijn geconditioneerde continu eters geworden in dienst van de voedingsindustrie.

Gevolg is dat wij ons letterlijk ziek eten tot de dood erop volgt.

Van nature gaat ook de mens na het eten slapen. Als baby’tje doen wij het nog wel. Elke ouder weet en ziet dat. Eten, in dit geval drinken, daarna een boertje laten en dan..... inderdaad met een volle maag en voldaan gevoel slapen.

Wat heeft ons gebracht dat wij zo tegendraads aan onze natuur handelen/leven?

Als je na het eten gaat slapen kan jouw lichaam alle energie besteden aan het verteren van het voedsel. Als je dan wakker wordt is jouw lichaam klaar om te presteren. Op dat moment hoef je er ook niet meer voeding bij te proppen.

Dus de juiste volgorde is;  Eten, slapen en presteren. Eten, slapen en presteren.

Oke, ik hoor je nu denken. Hoe moet ik dat nu doen? Mijn werkgever ziet mij al aankomen. Klopt, we moeten datgeen toepassen waar wij zelf invloed op uit kunnen oefenen en keuzes in kunnen maken. Niets doen is, als je gezondheid je lief is, in ieder geval geen optie!

Laten wij de boel eens omdraaien. In plaats van slapen na het eten gaan we eten voor het slapen.
Wanneer gaan we slapen? De meeste mensen die niet in ploegendiensten werken gaan ergens tussen 22.00 en 24.00 uur slapen. Dan is kort voor dit tijdstip een goed moment is om te gaan eten. Heel veel mensen doen dit al omdat het in de avond zeer verleidelijk is om te gaan snacken / snoepen. Als we dus het snacken / snoepen vervangen door lekkere gezonde voeding, lees hoofdzakelijk dierlijk vet en -vlees dan pakken we 2 vliegen in 1 klap. We eten gezond en we snoepen minder.

Als we dan smorgens opstaan gaan we niet ontbijten. Het lichaam heeft het voedsel dat we afgelopen avond hebben gegeten tijdens de slaap in alle rust verteerd en staat nu ter beschikking aan jou lichaam om verbruikt te worden.

We gaan pas weer eten als we honger krijgen. Bij de een is dat misschien om 12.00 uur bij een ander is dat pas weer om 17.00 a 18.00 uur afhankelijk van de benodigde energie die je op een dag nodig hebt.
Heb je geen honger maar wil je om 12.00 toch wat eten, eet dan een lichte maaltijd zoals bijvoorbeeld een salade, een visje of een gekookte ei. Ga in ieder geval geen koolhydraatrijke voeding eten want dat gaat je lichaam opslaan als reserve waardoor je in gewicht toe zult gaan nemen. Ook zal het koolhydraatrijke voedsel je snel weer naar meer doen verlangen waarna het hek, spreekwoordelijk weer van de dam is.
Heb je om 12.00 uur wel echt trek, omdat je zwaarder lichamelijk werk vericht, eet dan hoofdzakelijk dierlijk vet en-vlees. Bijvoorbeeld een paar drumsticks, vette runderrookworst, haringen, enz. Voordeel is dat deze voeding ook koud lekker is om te eten. Let op!,... vet is onze natuurlijke energiebron!

Vervolgens eet je om 17.00 a 18.00 de warme maaltijd. Een (groot) deel van deze maaltijd schuif je dan door naar later in de avond kort voor het slapen gaan.

Het klinkt misschien allemaal erg vreemd in je oren maar doe het maar eens een week. Wij weten zeker dat je jezelf lekkerder in je vel gaat voelen, je beter kan functioneren en je fitter voelt.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen dan mag je deze natuurlijk altijd aan ons stellen. Wij zullen onze uiterste best doen deze vragen goed en volledig te beantwoorden.


Lees de ervarings verhalen van onze klanten
Wil je een afspraak maken of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek
 
Bel: 0318-690334
Lokaal tarief, geopend tijdens kantooruren
 
Stel direct uw vraag
Via de online chatfunctie