Verhouding vet : eiwit

Verhouding verzadigd vet ten opzichte van eiwitten verbeteren.

De optimale verhouding tussen verzadigd vet en eiwitten is ongeveer 75 staat tot 25. Dit houdt in 75% vet om 25% eiwitten.
Dit is best wel lastig om te realiseren. Als je een vetrijk vlees of vis product neemt dan bestaat dat nog maar voor maximaal 60-65% uit vet. Bij de meeste vlees/vis producten liggen de verhoudingen veel lager. Zo is de vet- eiwitverhouding van gebakken zalm of gerookte makreel ongeveer 40:60, runder gehakt ongeveer 45:55, kippedijen met vel 50:50, magere runderlapjes 10:90 en kipfilet ook ongeveer 10:90 procent.

Een gemakkelijke en handige manier om de vet- eiwit verhouding te verbeteren is door meer jus te gebruiken tijdens de maaltijd. Voorwaarde is wel dat je het vlees braad in volle roomboter of kokosvet.

Gooi de jus niet weg maar gebruik hem als waardevolle voeding. Het verbetert de smaak van het eten en je lichaam heeft het hard nodig. Elke lepel jus levert een substantiële bijdrage aan een gezond voedingspatroon.

Smakelijk eten.


Lees de ervarings verhalen van onze klanten
Wil je een afspraak maken of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek
 
Bel: 0318-690334
Lokaal tarief, geopend tijdens kantooruren
 
Stel direct uw vraag
Via de online chatfunctie