Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

Overgewicht en obesitas

-  Ik heb al lang te maken met overgewicht en/of obesitas
-  Ik heb alles al geprobeerd om af te vallen maar niets werkt echt tot nu toe
-  Mijn overgewicht zit mij dusdanig in de weg dat het mij belemmert om bijvoorbeeld:

  • mijn sokken aan te trekken
  • de veters van mijn schoenen te strikken
  • te sporten
  • te gaan zwemmen

-  Ik heb naast het overgewicht ook lichamelijke klachten
-  Ik voel me door m’n overgewicht belemmert in mijn functioneren
-  Ik voel me door m’n overgewicht buitengesloten
-  Ik denk dat ik naast m’n overgewicht en eventuele klachten ook een verstoord eetpatroon heb
-  Ik ben er echt klaar mee, ik ben ten einde raad
-  Ik heb al eens aan een maagverkleinende operatie gedacht

Als je wilt, helpen wij jou een gezonder gewicht te realiseren en als nodig het eetgedrag en/of eetgewoonten te veranderen zodat het behaalde resultaat ook behouden kan worden. Het resultaat van een gezonder gewicht is dat de gezondheid een enorm positieve impuls krijgt waardoor ook eventuele gezondheidsklachten kunnen verdwijnen.

 

Geen uren in de sportschool
Geen shakes of dieetrepen
Geen honger lijden
Geen calorieën tellen
Alleen resultaat
Voor mannen en vrouwen

Overgewicht is naast hinderlijk ook ongezond. Veel klachten en/of ziekten zijn direct terug te voeren naar of gaan hand in hand met overgewicht en ongezonde voeding. Voorbeelden hiervan zijn: hoge bloeddruk, diabetes (suikerziekte), maag- en darmklachten, hart- en vaatziekten, apneu, chronische vermoeidheid, dementie en kanker. Om nog maar te zwijgen van het psychische leed, dat veroorzaakt wordt door overgewicht. Dit is een minstens even groot onderschat lijden. Denk maar eens aan het slechte zelfbeeld van veel “dikke” mensen en het lage zelfvertrouwen dat daardoor wordt veroorzaakt, of depressiviteit, het zich buitengesloten voelen of eenzaamheid.

Dat mensen te zwaar, veel te zwaar worden heeft te maken met vier hoofdoorzaken:

 1. De veranderende voeding en voedingspatroon in de afgelopen eeuwen.
 2. De foutieve en misleidende informatie die wij krijgen over voeding.
 3. Een aangenomen ongezond eetpatroon
 4. Een ongezond eetpatroon, ontstaan vanuit gevoel, door bijvoorbeeld depressie, verveling en/of andere gevoelens ontstaan vanuit een emotie.

Bovenstaande 4 hoofdoorzaken kunnen elkaar versterken met als resultaat dat wij steeds meer ongezonde en vervuilde voeding consumeren die ons dik en ziek maakt en ons uiteindelijk vroegtijdig doen overlijden.

“Wist je dat wereldwijd meer mensen overlijden door te veel ongezonde en vervuilde voeding te consumeren dan aan honger?”

 1. De voeding die wij in onze moderne samenleving consumeren is veranderd en staat enorm ver van de oorspronkelijke voeding die ons voedt, gezond en vitaal houdt. Zo leefden wij oorspronkelijk hoofdzakelijk van de jacht op het land en op het water. De moderne productieprocessen zijn op kwantiteit gericht en niet op kwaliteit waardoor de samenstelling van onze voeding, in de loop der generaties enorm is veranderd, steeds armer wordt en steeds meer vervuild raakt.
 2. Dagelijks worden we overspoeld met informatie over voeding en voedingsadviezen. Wat gisteren nog gezond leek is vandaag al weer achterhaald. Ook als we kijken naar wetenschappelijke onderzoeken staan deze vaak lijnrecht tegenover elkaar.
  Wordt dan diegene met de meeste macht en de beste lobby-campagne omarmt als zijnde de waarheid? Het lijkt er op dat, op die uitzonderingen, na de voedingsindustrie niets meer te maken heeft met de verantwoordelijkheid gezonde voeding te produceren.
  Worden wij als consument massaal verkeert geïnformeerd en misleidt?
 3. Voeding dient van oorsprong om ons te voeden, ons gezond en vitaal te houden.
  Tegenwoordig heeft voeding een veel meer sociale betekenis gekregen. Dit kan ervoor zorgen dat het voedingspatroon dusdanige vormen aanneemt dat het onze gezondheid gaat schaden in plaats dat het ons gezond en vitaal houdt.
 4. Voeding heeft invloed op onze gemoedstoestand. Als de gemoedstoestand gebukt gaat onder gevoelens ontstaan vanuit een emotie uit het verleden dan kan voeding daar kortstondig positief invloed op uitoefenen. Echter ligt hier het gevaar van emotie eten op de loer. Het ontwikkelt zich door de tijd heen, soms al vanaf de geboorte. Dit “emotie eten” wordt veroorzaakt door een gevoel wat voorkomt uit een emotie zoals: verveling, stress, eenzaamheid, verdriet, teleurstelling/frustratie en geluk.

Succesvol behandelen van overgewicht en obesitas kan uit meerdere aspecten bestaan;

 1. Het herstellen van een gezond(er) gewicht
 2. Aanpassen voeding en voedingspatroon
 3. In- en herzien van gevoelens ontstaan uit een emotie die aanzetten tot onbewust/dwangmatig eten/eetgedrag.

1. Het herstellen van een gezond(er) gewicht

Voor het succesvol afvallen maken wij gebruik van de WEZ Therapie.
Met de WEZ Therapie herstel je de samenstelling van je lichaam en zorg je ervoor dat alle onderdelen in je lijf in de juiste proporties en onderlinge verhoudingen aanwezig zijn. Het resultaat is dat je een gewicht realiseert die bij jou geslacht en lengte past.
De WEZ Therapie maakt gebruik van een lichaamseigen mechanisme, die door het natuurgeneeskundig product WEZ Life in werking wordt gezet waardoor het lichaam ten tijde van een voedingstekort al het overtollige mag gebruiken als voeding. Je komt regelmatig op consult om door middel van het meten van de samenstelling te zien wat er werkelijk in het lichaam veranderd. Deze veranderingen bevestigen door meetwaarden hetgeen jij ervaart aan je lichaam.

> Lees meer over de WEZ Therapie2. Aanpassen voeding en voedingspatroon

Nadat door de WEZ Therapie een gezond(er) gewicht is gerealiseerd en eventuele klachten zijn verminderd of zelfs helemaal zijn verdwenen is de volgende stap het aanpassen van de voeding en voedingspatroon zodat het behaalde resultaat behouden blijft.  

“Wie altijd datgene blijft doen wat hij tot nu toe altijd deed, zal ook altijd datgene blijven wat hij altijd was.”

Oftewel, als je jouw oude voedingspatroon weer op gaat pakken dan krijg je ook je oude postuur weer terug en komen de eventuele klachten terug.

Ben je bereid om aanpassingen/keuzes te maken met betrekking tot je voeding en voedingspatroon en dit ook daadwerkelijk uit te voeren?
Je leert wat gezonde voeding en een gezond voedingspatroon inhoudt. Je gaat met de aanwijzingen van de therapeut ervaren wat dit met je lichaam doet. Dat je door het nuttigen van gezonde voeding en het aannemen van een gezond voedingspatroon op gewicht kunt blijven, eventuele klachten wegblijven, je fit en vitaal blijft voelen. Ook leer je hoe je kunt corrigeren en hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan.

Doelstelling is het behouden van een gezond gewicht, een goede gezondheid en vitaliteit zonder klachten.3. In- en herzien van gevoelens ontstaan uit een emotie die aanzetten tot onbewust/dwangmatig eten/eetgedrag.

Het kan nodig zijn om naast de WEZ Therapie een coaching programma te volgen met als doelstelling het eetpatroon zodanig aan te passen dat het onze gezondheid niet meer in de weg staat. Dit is dan niet het “probleem”, wél een gevolg. Dat bepaalde gevoelens niet meer uitmonden in ongewenste eetpatronen (emotie eten). Tijdens dit programma wordt specifiek gekeken welke gevoelens de reden zijn van het ongezonde eetgedrag. Hoe dit bewustwordingsproces eruit ziet is van persoon tot persoon verschillend.

Eerst wordt er gekeken naar het probleem, deze helder in kaart te brengen waarbij patronen zichtbaar worden gemaakt. Daarna oplossingsgericht te werk, wat mis ik wat voor mij belangrijk is en daar doelen voor formuleren, toetsen of ze haalbaar zijn en eventueel aanpassen. Want een niet getoetst doel kan weer leiden tot frustratie, “zie je wel, het lukt me weer niet” en uitmonden in teleurstelling wat een trigger kan zijn om heil te zoeken in eten (emotie eten).

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons gerust en laat je informeren of voor het maken van een gratis en uitgebreid informatieconsult.