Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Meer overgewicht en obesitas

Meer overgewicht en obesitas

Het meest besproken thema met betrekking tot onze lichamelijke toestand. Overgewicht lijkt onschuldig maar is een van de belangrijkste uitingen van ons lichaam dat de gezondheid achteruit gaat en "welvaartsziekten" ontwikkelen.

Overgewicht zelf is wel degelijk ook een welvaartsziekte die zich gaandeweg het toenemen van het gewicht kan ontwikkelen tot een gezondheidsbedreigende en zelfs levensbedreigende hoedanigheid. Vaker zie je dat parallel aan het toenemen van het gewicht andere welvaartsziekten zoals slaapapneu, diabetes, hart- en vaatziekten, darmziekten, longziekten en gewrichtsklachten zich ontwikkelen. Overgewicht komt zelden alleen. Naast de welvaartsziekten krijgen veel mensen, als zij zwaarder worden te maken met een dalend eigenbeeld, eigenwaarde en zelfvertrouwen met als gevolg dat mensen zichzelf buitengesloten voelen, zichzelf buitensluiten, langzaam steeds minder sociaal actief zijn en zelfs vereenzamen.

Voor veel mensen wordt overgewicht direct geassocieerd met de oneindige strijd tegen de kilo’s en het jojo effect. Als je alles wat aangeboden wordt op het gebied van gewichtsbeheersing, voeding en voedingspatroon leest dan ziet een gemiddeld mens al lang door de bomen het bos niet meer.

 

Toch is een gezond(er) gewicht realiseren en behouden voor de meeste mensen wel degelijk haalbaar.

Gaat dat vanzelf? Nee, een gezond gewicht realiseren en behouden vraagt bewustwording, keuzes maken, inzet en doen.

Ben jij klaar om een gezond(er) gewicht te realiseren en je gezonder en fitter te voelen?

 

De eerste stap naar een gezond(er) gewicht is het beantwoorden van een drietal belangrijke persoonlijke vragen:

Vraag 1.


De eerste vraag die ja aan jezelf stelt is de vraag of je werkelijk een gezond gewicht wil realiseren. Vandaar deze eerste vraag:

Wil ik werkelijk een gezond(er) gewicht realiseren?

 

JA

TWIJFEL

NEE