Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Specialist in het bestrijden van welvaartsziekten

WEZ Therapie


Een gezonde lichaamssamenstelling is een van de bepalende factoren voor een gezond lichaam en het gezond functioneren ervan. Onder een gezonde lichaamssamenstelling wordt verstaan dat alle onderdelen in het lichaam in de juiste proporties in onderlinge verhoudingen met elkaar aanwezig zijn zoals vetmassa, vetvrije massa, verhouding tussen stofwisselingsafhankelijk- en stofwisseling onafhankelijk gewicht, spiermassa, vocht en cel-kwaliteit in ons lichaam.

Door het steeds verder veranderende voedingspatroon in onze welvaartseconomie staat het behouden van een gezonde lichaamssamenstelling steeds meer onder druk. Het gevolg is dat wij dik en/of ziek worden. Overgewicht (obesitas), diabetes type 2, obstructieve apneu en vaatziekten zijn hier onder andere de gevolgen van en ontwikkelen zich steeds sneller en op steeds jongere leeftijd. Deze zogenaamde welvaartsziekten zijn onze grootste doodsbedreiging.

Om de lichaamssamenstelling en de algehele gezondheid in de basis te herstellen hebben wij de WEZ Therapie ontwikkeld. De WEZ-Therapie is een revolutionair behandeltraject waarbij, door gebruikmaking van een lichaamseigen mechanisme invloed wordt uitgeoefend op de lichaamssamenstelling zodanig dat een gezonde lichaamssamenstelling kan worden gerealiseerd. Door intensieve begeleiding en metingen met de meest geavanceerde apparatuur wordt dit proces begeleidt zodat veranderingen inzichtelijk worden. Door het herstellen van de lichaamssamenstelling verbeterd de gezondheid en is het lichaam beter in staat gezond te functioneren waardoor de kans groot is dat klachten en ziekten verdwijnen. In zeer veel gevallen kan medicatie in overleg met de arts en/of specialist worden afgebouwd of is helemaal niet meer nodig.

Door, na het herstel een gezond voedingspatroon aan te nemen is de kans op het behouden van een goede gezondheid en vitaliteit zeer groot en krijgen welvaartsziekten minder of geen kans zich te ontwikkelen. De WEZ Therapie is een op zichzelf staand behandeltraject of wordt als onderdeel van een totaal behandelplan afhankelijk van de zorgvraag toegepast.

De WEZ Therapie is gebaseerd op het natuurlijk lichaamseigen overlevingsmechanisme waarbij het lichaam tijdens een crisissituatie gebruik maakt van alle aanwezige overtollige massa. Dit overlevingsmechanisme wordt door het natuurgeneeskundig supplement WEZ-Life geactiveerd. Om van dit lichaamseigen overlevingsmechanisme effectief gebruik te kunnen maken bootsen we tijdens de therapie deze crisissituatie na door het hanteren van een voedingstekort. Dit voedingspatroon is een koolhydraat- en vetarm voedingspatroon (geen maaltijdvervangers etc.) Tijdens de therapietijd zal alle overtollige massa waaronder ook het overgewichtsvet worden gebruikt om het voedingstekort dat je via de mond gebruikt aan te vullen. Je zult geen last hebben van honger en je kunt al je dagelijkse werkzaamheden gewoon blijven uitoefenen.

De duur van de WEZ Therapie varieert van persoon tot persoon afhankelijk van de zorgvraag, persoonlijke omstandigheden en de inzet. De therapie is opgedeeld in periodes van telkens een maand. Na twee opeenvolgende therapiemaanden volgt er een pauze van 6 weken gevolgd door weer twee therapiemaanden enzovoort totdat een goede basisgezondheid is bereikt. Tijdens de therapie kom je bijna wekelijks op consult om de voortgang met de therapeut door te spreken en waar nodig bij te stellen. Tijdens dit consult wordt de lichaamssamenstelling gemeten en in een overzichtelijk diagram weergegeven. Tussen de consulten door staan wij ook telefonisch of per e-mail voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Gaandeweg de WEZ Therapie zal je zeer veel veranderringen waarnemen en ervaren. Veranderingen met betrekking tot je lijf en je gezondheid.

Als een gezonde lichaamssamenstelling is bereikt stopt het eerste onderdeel van de WEZ Therapie. Nu begint het tweede onderdeel van de WEZ Therapie. Het tweede deel van de WEZ Therapie staat in het teken van het behouden van de bereikte resultaten. Het aannemen van een gezond voedingspatroon staat hier centraal. Welke keuzes ga je op het gebied van voeding maken en ga je die keuzes ook toepassen. Ook tijdens dit deel van de therapie kom je op regelmatig op consult. Met de therapeut bespreek je dan de voortgang en worden vragen beantwoordt. Ook wordt tijdens deze consulten de lichaamssamenstelling gemeten en doorgesproken.

In de WEZ Therapie is opgenomen:
 •     Uitgebreide anamnese (vragenlijst)
 •     Persoonlijke begeleiding door een erkende HBO opgeleide therapeut
 •     Bij ieder consult wordt uw lichaamssamenstelling gemeten met behulp van een BIA meting
 •     Uitgebreide therapiehandleiding
 •     Voedingskaart (die u mee kunt nemen tijdens het boodschappen doen)
 •     WEZ Life (aminozurencomplex) 2x 30ml
 •     WEZ Base (multivitaminen) 90tb
 •     Aanvullende e-coaching per mail of telefonische ondersteuning bij vragen

 •     100% natuurlijk
 •     Veilig (voldoet aan alle eisen waaraan voedingssupplementen in Europa dienen te voldoen)
 •     Effectief
 •     Bevat geen alcohol
 •     Bevat geen hormonen
 •     Bevat geen dierlijke ingrediënten
 •     Hypoallergeen
 •     Eenvoudig te gebruiken (oraal)